Gratinerad löksoppa

Avocado

Inbakad Oxfilé

Skriv ut recept Inbakad Oxfilé Maträtt Varmrätt, Middag 1 Kök Internationell Portioner Maträtt Varmrätt, Middag 1 Kök Internationell Portioner

Ostbricka

Estrids indiska ägg

Skriv ut recept Estrids indiska ägg Maträtt Förrätt Kök Övrigt Portioner Maträtt Förrätt Kök Övrigt Portioner

Rådjurssadel

Skriv ut recept Rådjurssadel Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner

Glassbomb Monterosso

Skriv ut recept Glassbomb Monterosso Maträtt Efterrätt Kök Italian Portioner Maträtt Efterrätt Kök Italian Portioner

Marinerade musslor

Skriv ut recept Marinerade musslor Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner

Vitvinskokt rödtunga

Skriv ut recept Vitvinskokt rödtunga Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Receptanteckningar Vid middagen använde vi spättafileer i stället för rödtunga.

Tattersalls cheese cake

Skriv ut recept Tattersalls cheese cace Maträtt Efterrätt Kök Övrigt Portioner Maträtt Efterrätt Kök Övrigt Portioner

Rödbetssoppa Barsjtj

Skriv ut recept Rödbetssoppa Barsjtj Maträtt Förrätt Kök Polsk Portioner Maträtt Förrätt Kök Polsk Portioner

Lammstek

Skriv ut recept Lammstek Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner

Exotisk frukt

Skriv ut recept Exotisk frukt Maträtt Efterrätt Kök Internationell Portioner Maträtt Efterrätt Kök Internationell Portioner

Kycklinglevermousse

Skriv ut recept Kycklinglevermousse Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner

Marinerad fläskfilé med potatisgratäng

Skriv ut recept Marinerad fläskfilé Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner

Sachertårta

Skriv ut recept Sachertårta Maträtt Efterrätt Kök Internationell Portioner Maträtt Efterrätt Kök Internationell Portioner

Ugnstekt lax

Skriv ut recept Ugnstekt lax Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner

Crêpes Susettes

Skriv ut recept Crêpes Susettes Portioner Portioner

Räk och kesosallad

Skriv ut recept Räk och kesosallad Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner

Soup a l’Oignon

Skriv ut recept Soup a l’Oignon Maträtt Förrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Förrätt Kök Fransk Portioner

Côtelette Cordon Bleu

Skriv ut recept Côtelette Cordon Bleu Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner

Apelsin med mandel

Skriv ut recept Apelsin med mandel Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner

Poussin Ali Bab kyckling

Skriv ut recept Poussin Ali Bab kyckling Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner

Plommonglass

Skriv ut recept Plommonglass Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner

Tunnbrödskorg

Skriv ut recept Tunnbrödskorg Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner

Oxfilé nicoise

Skriv ut recept Rostbiff nicoise Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner

Baba au Rhum

Skriv ut recept Baba au Rhum Maträtt Efterrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Fransk Portioner

Falsk hummersoppa

Skriv ut recept Falsk hummersoppa Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner

Pepparstek

Skriv ut recept Pepparstek Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner

Grand Marnier jordgubbar

Skriv ut recept Grand Marnier jordgubbar Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner

Pasta i gorgonzolasås

Skriv ut recept Pasta i gorgonzolasås Portioner Portioner

Ripa

Skriv ut recept Ripa Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner

Hummerbouchéer

Skriv ut recept Hummerbouchéer Maträtt Förrätt Kök Internationell Portioner Maträtt Förrätt Kök Internationell Portioner

Vittvinspocherad lax med hollandässås

Skriv ut recept Vittvinspocherad lax med hollandässås Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner

Ostkaka Polonaise-sernik

Skriv ut recept Ostkaka Polonaise-sernik Maträtt Efterrätt Kök Polsk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Polsk Portioner

Vichyssoise

Skriv ut recept Vichyssoise Maträtt Förrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Förrätt Kök Fransk Portioner

Oxfilé Provencal

Skriv ut recept Oxfilé Provencal Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner

Äppelpaj från Elsass

Skriv ut recept Äppelpaj från Elsass Maträtt Efterrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Fransk Portioner

Ängsyresoppa

Skriv ut recept Ängsyresoppa Maträtt Förrätt Kök Polsk Portioner Maträtt Förrätt Kök Polsk Portioner

Fisk och skaldjursterrine

Skriv ut recept Fisk och skaldjursterrine Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner

Kronärtskocka

Skriv ut recept Kronärtskocka Maträtt Förrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Förrätt Kök Fransk Portioner

Lammsadel

Skriv ut recept Lammsadel Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner

Avokadosoppa

Skriv ut recept Avokadosoppa Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner

Fläskfilé

Skriv ut recept Fläskfilé Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner

Flamberade bananer

Skriv ut recept Flamberade bananer Portioner Portioner

Gratinerad purjolök med skinka

Skriv ut recept Gratinerad purjolök med skinka Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner

Bouef Tartar

Skriv ut recept Bouef Tartar Maträtt Main Dish Kök Polsk Portioner Maträtt Main Dish Kök Polsk Portioner

Isad chokladterrin

Skriv ut recept Isad chokladterrin Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner

Riches gala

Skriv ut recept Riches gala Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner

Musslor i örtsås

Skriv ut recept Musslor i örtsås Maträtt Förrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Förrätt Kök Fransk Portioner

Smördegsinbakad fläskfilé

Skriv ut recept Smördegsinbakad fläskfilé Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner

Ost- och räktårta

Skriv ut recept Ost- och räktårta Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner

Citronfilé

Skriv ut recept Citronfilé Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner

Kiwiglass

Skriv ut recept Kiwiglass Maträtt Efterrätt Kök Övrigt Portioner Maträtt Efterrätt Kök Övrigt Portioner

Ostpaj

Skriv ut recept Ostpaj Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner

Paella Valenciana

Skriv ut recept Paella Valenciana Maträtt Varmrätt Kök Spansk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Spansk Portioner

Konserverade päron i mandelmassa

Skriv ut recept Konserverade päron i mandelmassa Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner

Laxbollar

Skriv ut recept Laxbollar Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner

Coeur de filet Provencale

Skriv ut recept Coeur de filet Provencale Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner

Musselspett

Skriv ut recept Musselspett Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner

Boeuf bourgignone

Skriv ut recept Boeuf bourgignone Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner

Isad avokadokräm

Skriv ut recept Avocadoefterrätt Maträtt Efterrätt Kök Internationell Portioner Maträtt Efterrätt Kök Internationell Portioner

Pattis pocherade ägg

Skriv ut recept Pattis pocherade ägg Maträtt Förrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Förrätt Kök Fransk Portioner

Biff special

Skriv ut recept Biff special Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner

Kuglóf

Skriv ut recept Kuglóf Maträtt Efterrätt Kök Övrigt Portioner Maträtt Efterrätt Kök Övrigt Portioner

Blini

Blini – boveteplättar – är en rysk vardagsplätt som har blivit en liten festrätt hos oss. Värd att prlöva! En delikatess före en middag eller som vickning. Bovetemjöl finns att köpa i större välsorterade livsmedelsaffärer och i hälsokostbutiker. Visserligen kan rätten beredas av enbart vetemjöl men smaken blir annorlunda.

Hustruns fisksoppa

Lammstek med potatisgratäng Savoyard

Skriv ut recept Lammstek med potatisgratäng Savoyard Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner

Spagetti från havet

Rökt forell

Fettuccine med röktlax

Skriv ut recept Fettuccine med röktlax Maträtt Förrätt Kök Italian Portioner Maträtt Förrätt Kök Italian Portioner

Paprikakyckling med klimp

Skriv ut recept Paprikakyckling med klimp Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner

Glass au four á la Kerstin

Skriv ut recept Glass au four á la Kerstin Maträtt Efterrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Fransk Portioner

Basilika ägg

Skriv ut recept Basilika ägg Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner

Lamm på italienskt vis

Skriv ut recept Lamm på italienskt vis Maträtt Varmrätt Kök Italian Portioner Maträtt Varmrätt Kök Italian Portioner

Äppelsufflé

Skriv ut recept Äppelsufflé Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner

Vitlöksmusslor

Skriv ut recept Vitlöksmusslor Maträtt Förrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Förrätt Kök Fransk Portioner

Fiskmousse med räkor och curry

Skriv ut recept Fiskmousse med räkor och curry Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner

Citronfromage

Skriv ut recept Citronfromage Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner

Luftpirog

Skriv ut recept Luftpirog Maträtt Efterrätt Kök Övrigt Portioner Maträtt Efterrätt Kök Övrigt Portioner

Saffranssoppa med rökt ål

Skriv ut recept Saffranssoppa med rökt ål Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner

Scampi gourmet

Skriv ut recept Scampi gourmet Maträtt Varmrätt Kök Italian Portioner Maträtt Varmrätt Kök Italian Portioner

Laxsorbet

Skriv ut recept Laxsorbet Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner

Älggryta

Skriv ut recept Älggryta Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner

Fredriksonskan bärpaj

Skriv ut recept Fredriksonskan bärpaj Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner

Girardets Löktårta

Denna saftiga, härliga löktårta har blivit Frédy Girardets signatur. Den räcker som lunch till fyra, som entérätt till 8 och som munsbitar till 12.

Cognacsflamberad kalvnjure

Denna mycket smakliga kombination lagas ofta vid bordet på fina restauranger. Om man lagar den hemma i en låg panna, bör man ha alla ingredienserna till såsen, inklusive de stekta champinjonerna, till hands i små skålar. Njure, lagad på detta sätt, är en hel rätt i sig, serverad med varmt franskt bröd och en fyllig bourgogne.

Halvfrusen chokladdessert

Fisk och skaldjurspaté

Skriv ut recept Fisk och skaldjurspaté Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner

Tjälknöl

Skriv ut recept Tjälknöl Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner

Melon med hallonsås

Skriv ut recept Melon med hallonsås Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner

Morotspaté

Skriv ut recept Morotspaté Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner

Lammgryta med grönt

Skriv ut recept Lammgryta med grönt Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner

Valnötstårta

Skriv ut recept Valnötstårta Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner

Champignons Farcis

Fyllda champinjoner är gott till förrätt eller som garnityr till kött.

Kokt lax med Sauce Mousseline

Hjortronfromage

En gammal svensk efterrätt som ser avancerad ut, men faktiskt inte alls är svår att laga. Förr kallades den också mera svenskt för pudding rätt och slätt. Man kan naturligtvis, om man bor så lyckligt till, använda färska hjortron. Vi har lagat den på osockrad mylta, men djupfrysta hjortron går också bra.

lngefärsglass med honung

Skriv ut recept lngefärsglass med honung Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner

Blomkålssoppa

Skriv ut recept Blomkålssoppa Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner

Saltbakad gös

Skriv ut recept Saltbakad gös Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner

Auberginer med yoghurtgrädde

Pikant förrätt eller sommaraktig smårätt

Stekta auberginer (eller zucchini) med tsatsiki, en yoghurt- och vitlökssås med gurka och dill, tillhör en av de mest omtyckta rätterna i det grekiska köket. Pröva gärna den här mera gräddiga varianten som för sin framträdande, uppfriskande arom från gurkört och gräslök.

Boeuf Strogonoff

Oavsett hur den anrättning ursprungligen tillagades som bär den ryske greven Paul Stroganoffs namn har det med tiden gått Med ”Biff Stroganoff” som med ”Kung Henriks höna”: ingredienserna och tillagningen varierar, namnet består. Min Stroganoffvariant är inte min egen utan en egen variation av andras variationer, mustig och mättande. Och utmärkt också efter en tid i frysen.

Punchparfait

Oxfilé provençale

Honungsparfait med hallonsås

Champignons à la greque

MOULES A LA HOSTELLERIE DE LA LOIRE

CHOUCROUTE GARNIE A L’ALSACIENNE

Inget kapitel om Alsace skulle vara fullständigt utan choucroute, som man nästan kan beteckna som nationalrätten i Alsace. Kvantiteterna – avsedda för den friska Alsace-aptiten – kan vara rätt stora! Utelämna i så fall en eller ett par av de föreslagna köttsorterna!

KÜGELHOPF

Nästan lika oskiljaktig från matlagningen i Alsace som choucroute. Denna kaka äter man vanligen till kaffe – ibland även till frukost. De speciella kügelhopfformarna kan man köpa i varje välsorterad köksshop, eller också kan man använda en vanlig stor ringform.

Vinmarinerad kotlettrad

Marinade au Vin
Kan användas till kotletter, schnitzlar och små stekar men är egentligen avsedd för färsk skinka och bog. Detta är en ganska speciell 2-4-dagars marinering, som ger grisköttet en smak som är lik den hos vildsvin, marcassin.
OBS! Om grisköttet skall marineras mer än 3 dagar, fräs morötter, lök och vitlök mycket sakta i olivoljan innan ni fortsätter enligt receptet.

Frusna lingon med tjinuskisås

Broccolisoppa

Ostsoppa

En raffinerad och ganska ovanlig soppa, väl värd att laga. Kronärtsskockshjärtan, räkor eller sparrisknopp och lite hackad persilja blir fint garnityr i sopptallrikarna.

Osso buco

Italiensk specialitet, som egentligen betyder ihåligt ben. Den lagas på kalvlägg, förhållandevis billigt kalvkött som innehåller ett märgfyllt ben, som gör skyn så god och mustig. Osso buco kan med fördel lagas dagen före.

Zabaione

En fin och drömgod efterrätt sammanvispad av äggulor, socker och vin och serverad med eller utan finskuren frukt i portionsglas eller krämkoppar. Zabaione kan göras i god tid. Vinet skall helst vara marsala, italienskt dessertvin, som också finns här, men vitt vin går också fint.

Vitlöksräkor

Biff Madagaskar

Mintpäron

Kycklingleversallad

Skriv ut recept Kycklingleversallad Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner

Kyckling med purjo

Skriv ut recept Kyckling med purjo Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner

Kajsas mazarintårta

Skriv ut recept Kajsas mazarintårta Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner

Bouef Bourgignonne

Skriv ut recept Bouef Bourgignonne Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner

Chokladmousse

Skriv ut recept Chokladmousse Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner

Mozzarella med tomater

Smördegsinbakad fläskfilé

Tirami su

I originalreceptet utgörs huvudingrediensen av mascarpone, en färskost på grädde från Lombardiet, men här har den utbytts mot Philadelphia cream cheese eller keso. Däremot bör man försöka använda sig av äkta espresso, med ”vanligt” kaffe blir resultatet bara hälften så bra.

RÄKOR I SAFFRANSSÅS

SVARTVINBÄRSSKINKA

Alla som provat att koka skinka i cider eller äppeljuice kan . nog lätt föreställa sig smakupplevelsen, när skinkan kokas i svartvinbärssaft. Saften ger smak åt skinkan och must åt såsen. Vitlök, ingefära och kanel bidrar med angenäma dofter och smakbrytningar.

MANDELFORMAR MED KVARGFYLLNINGAR

Fyllningarna i recepten här bredvid passar i allt från tårtor, flan, tarteletter, mandelmusslor, rulltårtor och petit chouxer till våfflor, färska bär och fruktsallader. Det är bara att röra ihop alla ingredienserna. 3 dl fyllning räcker till 15 små mandelmusslor .
Degen nedan räcker till ca 45 mandelmusslor eller 20 tarteletter ,ca l0 cm i diameter, eller till 3 stora flan, ca 24 cm i diameter.

LJUMMEN AVOCADOSALLAD MED MARINERAD FLÄSKFILÉ

SLOTTSSTEK

Smakupplevelse
Att välja vin till slottsstek är inte lätt då ansjovis ingår för att ge såsen extra sting. Ett rött vin bör ha balanserad fruktsyra och liten strävhet; till exempel ett medelfylligt vin från Frankrike, Italien eller Spanien. Väljer vi ett fylligt mörkt, torrt och smakrikt öl med medelstor beska passar gelé och gurka som tillbehör.

MAXIMS PÄRONTÅRTA

Annas kyckling

Erik den Stores vinprovarefterrätt

Selleri med romgegga

Vitlökssoppa

Sopa de Ajos – Vitlökssoppa – är en typiskt spansk rätt med (i hemlandet) enkla ingredienser. Kallas ibland bondsoppa och är Spaniens svar på fransk löksoppa. Det här receptet kommer från spanska sydkusten.

Fisk som i Provence

Eftersom den här rätten skall sjuda långsamt utvecklas dess fulla arom.

Charlotte royale

En rätt som också kan pryda kaffebordet.

Chocolate cheesekake

Gaspacho

Kyckling Veronique

Rätter med druvor brukar ha ett namn på restaurangmatsedlarna. Fisk eller kyckling (det vanligaste) med druvor kallas Veronique. Som variant på kycklingen, som ännu tillhör våra billigare köttslag, är Veronique mycket lämplig att bjuda på.

Lammleverpate

Skriv ut recept Lammleverpate Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner

Kokt krabba

Skriv ut recept Kokt krabba Portioner Portioner

Gotländsk saffranspankaka

Skriv ut recept Gotländsk saffranspankaka Portioner Portioner

Oeufs à l’Aillade

En snabblagad rätt. De kokta vitlöksklyftor som ingår blir mycket milda i saken. Förrätten är lagom till 6 personer.

Provensalska lammkotletter

Skinkrulle med avokadokräm

Glömd maräng

Fiskterrin

Skriv ut recept Fiskterrin Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner

Råstuvad potatis

Skriv ut recept Råstuvad potatis Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner

Tarte Tatin

Skriv ut recept Tarte Tatin Maträtt Efterrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Fransk Portioner

Portvinsstuvade champignoner

Skriv ut recept Portvinstuvade champignoner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner

Inbakad oxfile

Skriv ut recept Inbakad oxfile Maträtt Varmrätt Kök Internationell Portioner Maträtt Varmrätt Kök Internationell Portioner

Brinnande persikor

Skriv ut recept Brinnande persikor Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner

Heta räkor

Skriv ut recept Heta räkor Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner

Chokladtårta

Skriv ut recept Chokladtårta Maträtt Efterrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Fransk Portioner

Älgstek

Skriv ut recept Rådjursstek Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner

Oxfile med gult ris

Skriv ut recept Oxfile med gult ris Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner

Grönärtpure

Skriv ut recept Grönärtpure Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner

Valnötsparfait

Skriv ut recept Valnötsparfait Maträtt Efterrätt Kök Internationell Portioner Maträtt Efterrätt Kök Internationell Portioner

Oxrulader polonaise

Kycklingbouillabaise

Skriv ut recept Kucklingbouillabaise Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner

Saffransglass

Skriv ut recept Saffransglass Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner

Citronmarinerad lax

Skriv ut recept Citronmarinerad lax Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner

Eriks grillade kycklingkvartar

Skriv ut recept Eriks grillade kycklingkvartar Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner

Viktoriakaka

Skriv ut recept Viktoriakaka Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner

Senap- och basilikamarinerad kalvytterfile

Till köttet serverar Håkan Thörnström en ragu på svamp och soltorkade tomater samt råstekta rotfrukter

Grekisk efterrätt

Kikärtssallad med pastrami

Grillad lax med avokado

Skriv ut recept Grillad lax med avokado Grillad lax med avokado Här grillar vi laxen i skivor och bjuder med en avokadosallad. Dressingen kan tyckas lite väl tilltagen, men det som blir över kan med fördel sparas till ett senare tillfälle. Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Ingredienser Lax 4 skivor rejälafärsk lax2 väl mogna avokador1 […]

Mandelglass

Palsternackssoppa

Tournedos på struts

Vit chokladmousse med anissås

Nobelkycklingbröst

Inspirerad av 1998 års nobelmeny

Bananer med ingefärsgrädde

Skriv ut recept Bananer med ingefärsgrädde Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Ingredienser 6 bananer1,5 msk Smör0,7 dl råsocker2 dl vispgrädde1,5 dl Kesella mager0,5 dl råsocker1 msk riven färsk ingefära Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Ingredienser 6 bananer1,5 msk Smör0,7 dl råsocker2 dl vispgrädde1,5 dl Kesella mager0,5 dl råsocker1 msk riven färsk ingefära Instruktioner Vispa grädden […]

Skink- och kesofyllda zuccini

Antonios skaldjurssås till pasta

Skriv ut recept Antonios skaldjurssås till pasta Maträtt Varmrätt Kök Italian Portioner Ingredienser 1 kg musslor med skal och spad vinkokta1,5 kg räkor med skal20 cm purjolök det vita4 vitlöksklyftor4 msk Smör2 rödpepparfrukter400 g Champinjoner6 dl matlagningsgrädde 15%4 msk hummerfond4 msk tomatpuré4 msk Hackad persilja750 g tagliatelle gul + grön Maträtt Varmrätt Kök Italian Portioner […]

Rabarberparfait med jordgubbar

Skriv ut recept Rabarberparfait med jordgubbar Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Ingredienser 300 g rabarber späd1,5 dl vatten ?0,75 dl socker3 äggulor3 msk honung3 dl vispgrädde500 g Jordgubbar Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Ingredienser 300 g rabarber späd1,5 dl vatten ?0,75 dl socker3 äggulor3 msk honung3 dl vispgrädde500 g Jordgubbar Instruktioner Skölj och skär rabarbern […]

Fylld potatis

Vermouthbrässerad lax

Grönsakssallad med Operakällarens nobissås

Skriv ut recept Grönsakssallad med Operakällarens nobissås Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Ingredienser 1 ägg1 msk rödvinsvinäger2,5 dl olivolja0,5 tsk salt1 krm Svartpeppar1 tsk fransk ljus senap1 klyfta vitlök1,5 msk finhackad gräslök1/2 huvud bladsallat2 avokados i skivor1/2 gurka i skivor1 burk kidney beans1 rättika riven1/2 rödlök i tunna skivor1/2 rödlök i tunna skivor Maträtt Förrätt […]

Kyckling från Vonnas

Receptet kommer från Georges Blanc som driver trestjärnig krog i Vonnas i Frankrike. Inte svårt, men visst tar det lite tid att bli sin egen stjärnkock.

Brittas fikon i konjak

Leverpastejsmörgås

Voronoffsås

Detta recept är översatt från ett recept från hemsidan http://boitearecettes.infinit.net/public/international/suisse/boeuf0205.htm. Det avser Filets de boeuf Voronoff (Suisse). Det finns även andra recept på Voronoffsås, de är alla ganska lika.

Grillad halloumi-ost

Skriv ut recept Grillad halloumi-ost med sallad Maträtt Förrätt Kök Övrigt Portioner Ingredienser 2 paket Halloumi-ostolika sorters sallad: rucola, roman, vanlig grön,4 tomater1 rödlök i tunna ringar30 svarta olivervinegrettfärsk basilika Maträtt Förrätt Kök Övrigt Portioner Ingredienser 2 paket Halloumi-ostolika sorters sallad: rucola, roman, vanlig grön,4 tomater1 rödlök i tunna ringar30 svarta olivervinegrettfärsk basilika Instruktioner Fördela […]

Gös i paket

Skriv ut recept Gös i paket Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Ingredienser 800 g gösfilé utan skinn12 kokta potatisar3 tomater3 salladslökar1 dl tomatjuice1.5 msk dillfrösaltVitpeppar75 g Smör Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Ingredienser 800 g gösfilé utan skinn12 kokta potatisar3 tomater3 salladslökar1 dl tomatjuice1.5 msk dillfrösaltVitpeppar75 g Smör Instruktioner Sätt ugnen på 250 grader. Skär […]

Sorbet på passionsfrukt och Campari

Skriv ut recept Sorbet på passionsfrukt och Campari Maträtt Efterrätt Kök Internationell Portioner Ingredienser 1/4 liter socker1/4 liter vatten15 skrynkliga passionsfrukter =mogna1 vinglas Campari Maträtt Efterrätt Kök Internationell Portioner Ingredienser 1/4 liter socker1/4 liter vatten15 skrynkliga passionsfrukter =mogna1 vinglas Campari Instruktioner Förbered så här: ställ in en tom porslinsform i frysen 1-2 timmar. Hetta upp […]

Ostsuffle

Oxrullader med potatiskaka

Limeparfait med frukt

Skriv ut recept Limeparfait med frukt Maträtt Efterrätt Kök Internationell Portioner Ingredienser 4 äggulor1 dl Florsocker1 stor lime rivet skal och saft4 dl vispgräddeSöta frukter gärna sharon, päron, melon. Maträtt Efterrätt Kök Internationell Portioner Ingredienser 4 äggulor1 dl Florsocker1 stor lime rivet skal och saft4 dl vispgräddeSöta frukter gärna sharon, päron, melon. Instruktioner Vispa äggulor […]

Löktårta

Skriv ut recept Löktårta En löktårta enligt Girardet åt vi redan 10 år tidigare, receptet var något annorlunda då. Maträtt Förrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Förrätt Kök Fransk Portioner

Fläskfilemedaljonger

Skriv ut recept Fläskfilemedaljonger Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner

Äggtoddyparfait

Skriv ut recept Äggtoddyparfait Maträtt Efterrätt Kök Internationell Portioner Maträtt Efterrätt Kök Internationell Portioner

Marulk i ungnen

Skriv ut recept Marulk i ungnen Portioner Portioner

Bräserade päron

Skriv ut recept Bräserade päron Portioner Portioner

Sparris med ostronskivling

Skriv ut recept Sparris med ostronskivling Maträtt Förrätt Kök Internationell Portioner Maträtt Förrätt Kök Internationell Portioner

Skagenröra

Chilistekta revbensspjäll

Guldbergs nattasmörgås

Fisksoppa från Anita

Hallonpaj

Laxkuber med japansk soya

Ett mycket enkelt sätt att tillaga lax.

Två-gånger-i-grytan-kött

Mandelgelé med färska frukter

Rökt lax med avokado

Lökspäckad kycklingfilé

Squash- och purjosoppa

Honungsglacerade rotfrukter

Fransk Äppelkaka

Avocadofylld paj

Skriv ut recept Avocadofylld paj Maträtt Förrätt Kök Internationell Portioner Maträtt Förrätt Kök Internationell Portioner

Getostgratinerad oxfile

Skriv ut recept Getostgratinerad oxfile Maträtt Varmrätt Kök Internationell Portioner Maträtt Varmrätt Kök Internationell Portioner

Chokladmousse med likörgubbar

Skriv ut recept Chokladmousse med likörgubbar Maträtt Efterrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Fransk Portioner

Piri-piri-räkor

Vitlöksmarinerad lammgrill

Frukt med yoghurt

Bills Avocado-dip

Raggmunk

Laxpastrami

Banan- kokos- och jordgubbs- efterrätt med chokladkaka

kalv med svampragu

Passions- och räkcocktail

Ofrusen tjälknöl

Knäckiga små äppelpajer

Chèvregratinerad kronärtskockshjärta

Helstekt rostbiff med risotto

Blåbärpannkaka

Ugnsbakad lax med fetaost

Rödbetscarpaccio

Skärets fisksoppa

Jessicas äppelpaj

Sötpotatissoppa med oliver

Lammgryta

Chokladpaj med pekannötter

Fänkålssallad med champinjoner

Brasiliansk fiskgryta

Rökt lax med äggsallad

Kalvfärsbiffar med dijoncrème

Svampsoppa

Indisk lammgryta

Äppelkaka

Bayersk fläskstek

Blåbärskaka ”upside down”

Avokado- och bönsallad

Porterstek

Aprikoser med pumpakärnor

Marinerad zucchini med soltorkade tomater

Pastismarinerad lammytterfile

Chevrecheesecake

Skriv ut recept Chevrecheesecake Maträtt Efterrätt Kök Internationell Portioner Maträtt Efterrätt Kök Internationell Portioner Receptanteckningar Kommentar: Ingen lingonkram gjordes vid tillfallet, kakan dekorerades endast med farska hallon och roda vinbar.

Husets champiginjonsoppa

Boef de la Campagne med blomkålssallad

Cookiesmousse

Sallad med nötter och älgkorv

Herrgårdsgratinerad lax med dillcrèmesås

Passionsfruktglass med kiwi

Foie gras de canard

Ankbröst i apelsin-mangosås

Fransk äppelkaka

Pumpasoppa med calvadosgrädde

Rådjursstek

Aprikospaj

Basler Mehlsuppe

Fläsksida confit

Belgiska jästvåfflor

Sallad med serrano och ädelost

Ragu alla Napoletana

Apelsiner med chokladglass

Avokadosoppa med räkor

Mozzarellasallad med bresaola

Fiskgryta

Creme Brulee

Vrigstad ostkaka

Gulbetssoppa

Rimmad lammstek med gräddkokta rotfrukter

Rostade jordärtskockor med frösmör

Julmarinerad blodapelsin

Texas Tuna

Rödvinssås

Chokladcheesecake

Purjo- och potatissoppa

Kalvbiff med potatisgratäng

Paj med bär

Mangoldterrin

Chokladganache

En chokladcrème som med fördel serveras i glas. Efterrätten kan göras i ordning i god tid och sedan vänta i kylskåpet. Men ta fram den i förväg, så att den hinner bli lite rumstempererad. Servera med rostade saltade majskorn eller med salta jordnötter. Sälta passar mycket bra till choklad.

Tonfiskcarpaccio

Delikatessburgare med tillbehör

Rabarbersmulpaj med vaniljsås

Palsternacksoppa med kardemumma

Skriv ut recept Palsternacksoppa Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner

Hälleflundra med rotsaker och dillsås

Äppelpaj med citron och mandel

Crepes Suzette

Laxtartar

Husets fisksoppa

Sparrisrätt

Lammstek med ugnsrostade grönsaker

Gordon Ramsays rabarbercrumble

Rödbetor med chèvre

Parmesamstekt zucchini

Skriv ut recept Parmesamstekt zucchini Maträtt Varmrätt Kök Italian Portioner Maträtt Varmrätt Kök Italian Portioner

Koncentrisk rom- och äggentré

Fiskgratäng florentine

Messmörsglass med hallon

Annas pumpasoppa

Purjolökspaj

Kyckinglever, carpaccio

Kantarellrisotto

Tiramisu

Ostron

Whiskykyckling

Toscaäpplen med vaniljkvarg

Viltpâte

Kronhjort

Blue cheese dressing

Grillade revben

Clafoutis

Bratwurst och fläsk

Apfelstrudel

Grönsakspaté i tre färger

Sötpotatis-morotsoppa

Lammfärsfyllda auberginer

Citrussallad – ”Minnet av julen”

Pumpasoppa Delicia Åbykvarn

Chili con carne

Serranoskinka

Paella

Vaniljpaj

Broccolisoppa

Ugnsbakad lax med sherrysås

Citronmarängpaj

Marokansk tagine gryta

Inspirerat av att ha ätit den hos några vänner i Frankrike. Här följer det ungefärliga receptet.

Lingonparfait

Morötter med hasselnötter

Toast med laxrom och smetana

Skriv ut recept Toast Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Ingredienser 4 skivor rostebröd125-150 g laxromFint hackad rödlökSmetanaVackra dillvippor Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Ingredienser 4 skivor rostebröd125-150 g laxromFint hackad rödlökSmetanaVackra dillvippor Instruktioner Rosta brödskivor som skärs till genom att ta bort kanterna. Bred smör på skivorna. Ovanpå detta en generös klick laxrom, som slätas […]

Tjälknöl med fransk potatisgratäng

Skriv ut recept Tjälknöl med fransk potatisgratäng Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Ingredienser Tjälknöl 1,2 kg rådjursstek1 dl salt ½socker10 Enbär 1 tsk torkad timjan Potatisgratäng 1,3 kg Potatis1 stor purjolökOst – gärna lagrad greve eller herrgård2,5 dl gräddesalt peppar och 1 vitlöksklyfta Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Ingredienser Tjälknöl 1,2 kg rådjursstek1 dl salt […]

Chocolate cheesecake

Skriv ut recept Chocolate cheesecake Detta var en repris från tidigare. Satsen räcker till 8-10 personer. Den är mycket rik i smaken, mera choklad än ost. Kan med fördel göras dagen innan. Serveras med vispad grädde och ev körsbärssylt därtill. Här är receptet igen: Maträtt Efterrätt Kök Övrigt Portioner Ingredienser 250 g chocolate chip cookies […]

Tomatpaj med parmaskinka

Skriv ut recept Tomatpaj med parmaskinka Maträtt Förrätt Kök Italian Portioner Maträtt Förrätt Kök Italian Portioner Receptanteckningar Vinet till förrätten:

Champagnerisotto med kycklingfile

Skriv ut recept Champagnerisotto med kycklingfile Maträtt Varmrätt Kök Italian Portioner Maträtt Varmrätt Kök Italian Portioner Receptanteckningar Vinet till risotton:

Mascarponegratinerade hallon

Skriv ut recept Mascarponegratinerade hallon Maträtt Efterrätt Kök Italian Portioner Maträtt Efterrätt Kök Italian Portioner Receptanteckningar Vinet till efterrätten:

Papaya med jordnötsmassa

LAMMFILÉ MED VARM MOROTS- OCH QUINOASALLAD

Pavlova med lime- och passionscurd

Rökt lax och Skagenröra

Oxfilé Provençal

Fransk äppelkaka

Fetaostsallad

Grillad korv med potatissallad och Eriks vitkålssallad

Citronkladdkaka

Skriv ut recept Citronkladdkaka Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner personer Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner personer Receptanteckningar Jag gjorde den av misstag torrare genom att ta mer mjöl och grädda längre och vid 150 °C. Förra gången jag gjorde den (enligt receptet) blev den alltför kladdig (flytande)