Inbakad Oxfilé
Skriv ut recept Inbakad Oxfilé Maträtt Varmrätt, Middag 1 Kök Internationell Portioner Maträtt Varmrätt, Middag 1 Kök Internationell Portioner
Estrids indiska ägg
Skriv ut recept Estrids indiska ägg Maträtt Förrätt Kök Övrigt Portioner Maträtt Förrätt Kök Övrigt Portioner
Rådjurssadel
Skriv ut recept Rådjurssadel Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner
Glassbomb Monterosso
Skriv ut recept Glassbomb Monterosso Maträtt Efterrätt Kök Italian Portioner Maträtt Efterrätt Kök Italian Portioner
Marinerade musslor
Skriv ut recept Marinerade musslor Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner
Vitvinskokt rödtunga
Skriv ut recept Vitvinskokt rödtunga Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Receptanteckningar Vid middagen använde vi spättafileer i stället för rödtunga.
Tattersalls cheese cake
Skriv ut recept Tattersalls cheese cace Maträtt Efterrätt Kök Övrigt Portioner Maträtt Efterrätt Kök Övrigt Portioner
Rödbetssoppa Barsjtj
Skriv ut recept Rödbetssoppa Barsjtj Maträtt Förrätt Kök Polsk Portioner Maträtt Förrätt Kök Polsk Portioner
Lammstek
Skriv ut recept Lammstek Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner
Exotisk frukt
Skriv ut recept Exotisk frukt Maträtt Efterrätt Kök Internationell Portioner Maträtt Efterrätt Kök Internationell Portioner
Kycklinglevermousse
Skriv ut recept Kycklinglevermousse Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner
Marinerad fläskfilé med potatisgratäng
Skriv ut recept Marinerad fläskfilé Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner
Sachertårta
Skriv ut recept Sachertårta Maträtt Efterrätt Kök Internationell Portioner Maträtt Efterrätt Kök Internationell Portioner
Ugnstekt lax
Skriv ut recept Ugnstekt lax Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner
Räk och kesosallad
Skriv ut recept Räk och kesosallad Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner
Soup a l’Oignon
Skriv ut recept Soup a l’Oignon Maträtt Förrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Förrätt Kök Fransk Portioner
Côtelette Cordon Bleu
Skriv ut recept Côtelette Cordon Bleu Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner
Apelsin med mandel
Skriv ut recept Apelsin med mandel Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner
Poussin Ali Bab kyckling
Skriv ut recept Poussin Ali Bab kyckling Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner
Plommonglass
Skriv ut recept Plommonglass Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner
Tunnbrödskorg
Skriv ut recept Tunnbrödskorg Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner
Oxfilé nicoise
Skriv ut recept Rostbiff nicoise Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner
Baba au Rhum
Skriv ut recept Baba au Rhum Maträtt Efterrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Fransk Portioner
Falsk hummersoppa
Skriv ut recept Falsk hummersoppa Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner
Pepparstek
Skriv ut recept Pepparstek Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner
Grand Marnier jordgubbar
Skriv ut recept Grand Marnier jordgubbar Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner
Ripa
Skriv ut recept Ripa Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner
Hummerbouchéer
Skriv ut recept Hummerbouchéer Maträtt Förrätt Kök Internationell Portioner Maträtt Förrätt Kök Internationell Portioner
Vittvinspocherad lax med hollandässås
Skriv ut recept Vittvinspocherad lax med hollandässås Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner
Ostkaka Polonaise-sernik
Skriv ut recept Ostkaka Polonaise-sernik Maträtt Efterrätt Kök Polsk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Polsk Portioner
Vichyssoise
Skriv ut recept Vichyssoise Maträtt Förrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Förrätt Kök Fransk Portioner
Oxfilé Provencal
Skriv ut recept Oxfilé Provencal Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner
Äppelpaj från Elsass
Skriv ut recept Äppelpaj från Elsass Maträtt Efterrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Fransk Portioner
Ängsyresoppa
Skriv ut recept Ängsyresoppa Maträtt Förrätt Kök Polsk Portioner Maträtt Förrätt Kök Polsk Portioner
Fisk och skaldjursterrine
Skriv ut recept Fisk och skaldjursterrine Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner
Kronärtskocka
Skriv ut recept Kronärtskocka Maträtt Förrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Förrätt Kök Fransk Portioner
Lammsadel
Skriv ut recept Lammsadel Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner
Avokadosoppa
Skriv ut recept Avokadosoppa Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner
Fläskfilé
Skriv ut recept Fläskfilé Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner
Gratinerad purjolök med skinka
Skriv ut recept Gratinerad purjolök med skinka Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner
Bouef Tartar
Skriv ut recept Bouef Tartar Maträtt Main Dish Kök Polsk Portioner Maträtt Main Dish Kök Polsk Portioner
Isad chokladterrin
Skriv ut recept Isad chokladterrin Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner
Riches gala
Skriv ut recept Riches gala Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner
Musslor i örtsås
Skriv ut recept Musslor i örtsås Maträtt Förrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Förrätt Kök Fransk Portioner
Smördegsinbakad fläskfilé
Skriv ut recept Smördegsinbakad fläskfilé Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner
Ost- och räktårta
Skriv ut recept Ost- och räktårta Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner
Citronfilé
Skriv ut recept Citronfilé Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner
Kiwiglass
Skriv ut recept Kiwiglass Maträtt Efterrätt Kök Övrigt Portioner Maträtt Efterrätt Kök Övrigt Portioner
Ostpaj
Skriv ut recept Ostpaj Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner
Paella Valenciana
Skriv ut recept Paella Valenciana Maträtt Varmrätt Kök Spansk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Spansk Portioner
Konserverade päron i mandelmassa
Skriv ut recept Konserverade päron i mandelmassa Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner
Laxbollar
Skriv ut recept Laxbollar Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner
Coeur de filet Provencale
Skriv ut recept Coeur de filet Provencale Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner
Musselspett
Skriv ut recept Musselspett Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner
Boeuf bourgignone
Skriv ut recept Boeuf bourgignone Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner
Isad avokadokräm
Skriv ut recept Avocadoefterrätt Maträtt Efterrätt Kök Internationell Portioner Maträtt Efterrätt Kök Internationell Portioner
Pattis pocherade ägg
Skriv ut recept Pattis pocherade ägg Maträtt Förrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Förrätt Kök Fransk Portioner
Biff special
Skriv ut recept Biff special Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner
Kuglóf
Skriv ut recept Kuglóf Maträtt Efterrätt Kök Övrigt Portioner Maträtt Efterrätt Kök Övrigt Portioner
Blini
Blini – boveteplättar – är en rysk vardagsplätt som har blivit en liten festrätt hos oss. Värd att prlöva! En delikatess före en middag eller som vickning. Bovetemjöl finns att köpa i större välsorterade livsmedelsaffärer och i hälsokostbutiker. Visserligen kan rätten beredas av enbart vetemjöl men smaken blir annorlunda.
Lammstek med potatisgratäng Savoyard
Skriv ut recept Lammstek med potatisgratäng Savoyard Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner
Fettuccine med röktlax
Skriv ut recept Fettuccine med röktlax Maträtt Förrätt Kök Italian Portioner Maträtt Förrätt Kök Italian Portioner
Paprikakyckling med klimp
Skriv ut recept Paprikakyckling med klimp Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner
Glass au four á la Kerstin
Skriv ut recept Glass au four á la Kerstin Maträtt Efterrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Fransk Portioner
Basilika ägg
Skriv ut recept Basilika ägg Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner
Lamm på italienskt vis
Skriv ut recept Lamm på italienskt vis Maträtt Varmrätt Kök Italian Portioner Maträtt Varmrätt Kök Italian Portioner
Äppelsufflé
Skriv ut recept Äppelsufflé Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner
Vitlöksmusslor
Skriv ut recept Vitlöksmusslor Maträtt Förrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Förrätt Kök Fransk Portioner
Fiskmousse med räkor och curry
Skriv ut recept Fiskmousse med räkor och curry Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner
Citronfromage
Skriv ut recept Citronfromage Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner
Luftpirog
Skriv ut recept Luftpirog Maträtt Efterrätt Kök Övrigt Portioner Maträtt Efterrätt Kök Övrigt Portioner
Saffranssoppa med rökt ål
Skriv ut recept Saffranssoppa med rökt ål Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner
Scampi gourmet
Skriv ut recept Scampi gourmet Maträtt Varmrätt Kök Italian Portioner Maträtt Varmrätt Kök Italian Portioner
Laxsorbet
Skriv ut recept Laxsorbet Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner
Älggryta
Skriv ut recept Älggryta Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner
Fredriksonskan bärpaj
Skriv ut recept Fredriksonskan bärpaj Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner
Girardets Löktårta
Denna saftiga, härliga löktårta har blivit Frédy Girardets signatur. Den räcker som lunch till fyra, som entérätt till 8 och som munsbitar till 12.
Cognacsflamberad kalvnjure
Denna mycket smakliga kombination lagas ofta vid bordet på fina restauranger. Om man lagar den hemma i en låg panna, bör man ha alla ingredienserna till såsen, inklusive de stekta champinjonerna, till hands i små skålar. Njure, lagad på detta sätt, är en hel rätt i sig, serverad med varmt franskt bröd och en fyllig bourgogne.
Fisk och skaldjurspaté
Skriv ut recept Fisk och skaldjurspaté Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner
Tjälknöl
Skriv ut recept Tjälknöl Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner
Melon med hallonsås
Skriv ut recept Melon med hallonsås Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner
Morotspaté
Skriv ut recept Morotspaté Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner
Lammgryta med grönt
Skriv ut recept Lammgryta med grönt Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner
Valnötstårta
Skriv ut recept Valnötstårta Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner
Hjortronfromage
En gammal svensk efterrätt som ser avancerad ut, men faktiskt inte alls är svår att laga. Förr kallades den också mera svenskt för pudding rätt och slätt. Man kan naturligtvis, om man bor så lyckligt till, använda färska hjortron. Vi har lagat den på osockrad mylta, men djupfrysta hjortron går också bra.
lngefärsglass med honung
Skriv ut recept lngefärsglass med honung Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner
Blomkålssoppa
Skriv ut recept Blomkålssoppa Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner
Saltbakad gös
Skriv ut recept Saltbakad gös Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner
Auberginer med yoghurtgrädde
Pikant förrätt eller sommaraktig smårätt
Stekta auberginer (eller zucchini) med tsatsiki, en yoghurt- och vitlökssås med gurka och dill, tillhör en av de mest omtyckta rätterna i det grekiska köket. Pröva gärna den här mera gräddiga varianten som för sin framträdande, uppfriskande arom från gurkört och gräslök.
Boeuf Strogonoff
Oavsett hur den anrättning ursprungligen tillagades som bär den ryske greven Paul Stroganoffs namn har det med tiden gått Med ”Biff Stroganoff” som med ”Kung Henriks höna”: ingredienserna och tillagningen varierar, namnet består. Min Stroganoffvariant är inte min egen utan en egen variation av andras variationer, mustig och mättande. Och utmärkt också efter en tid i frysen.
CHOUCROUTE GARNIE A L’ALSACIENNE
Inget kapitel om Alsace skulle vara fullständigt utan choucroute, som man nästan kan beteckna som nationalrätten i Alsace. Kvantiteterna – avsedda för den friska Alsace-aptiten – kan vara rätt stora! Utelämna i så fall en eller ett par av de föreslagna köttsorterna!
KÜGELHOPF
Nästan lika oskiljaktig från matlagningen i Alsace som choucroute. Denna kaka äter man vanligen till kaffe – ibland även till frukost. De speciella kügelhopfformarna kan man köpa i varje välsorterad köksshop, eller också kan man använda en vanlig stor ringform.
Vinmarinerad kotlettrad
Marinade au Vin
Kan användas till kotletter, schnitzlar och små stekar men är egentligen avsedd för färsk skinka och bog. Detta är en ganska speciell 2-4-dagars marinering, som ger grisköttet en smak som är lik den hos vildsvin, marcassin.
OBS! Om grisköttet skall marineras mer än 3 dagar, fräs morötter, lök och vitlök mycket sakta i olivoljan innan ni fortsätter enligt receptet.
Ostsoppa
En raffinerad och ganska ovanlig soppa, väl värd att laga. Kronärtsskockshjärtan, räkor eller sparrisknopp och lite hackad persilja blir fint garnityr i sopptallrikarna.
Osso buco
Italiensk specialitet, som egentligen betyder ihåligt ben. Den lagas på kalvlägg, förhållandevis billigt kalvkött som innehåller ett märgfyllt ben, som gör skyn så god och mustig. Osso buco kan med fördel lagas dagen före.
Zabaione
En fin och drömgod efterrätt sammanvispad av äggulor, socker och vin och serverad med eller utan finskuren frukt i portionsglas eller krämkoppar. Zabaione kan göras i god tid. Vinet skall helst vara marsala, italienskt dessertvin, som också finns här, men vitt vin går också fint.
Kycklingleversallad
Skriv ut recept Kycklingleversallad Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner
Kyckling med purjo
Skriv ut recept Kyckling med purjo Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner
Kajsas mazarintårta
Skriv ut recept Kajsas mazarintårta Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner
Bouef Bourgignonne
Skriv ut recept Bouef Bourgignonne Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner
Chokladmousse
Skriv ut recept Chokladmousse Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner
Tirami su
I originalreceptet utgörs huvudingrediensen av mascarpone, en färskost på grädde från Lombardiet, men här har den utbytts mot Philadelphia cream cheese eller keso. Däremot bör man försöka använda sig av äkta espresso, med ”vanligt” kaffe blir resultatet bara hälften så bra.
SVARTVINBÄRSSKINKA
Alla som provat att koka skinka i cider eller äppeljuice kan . nog lätt föreställa sig smakupplevelsen, när skinkan kokas i svartvinbärssaft. Saften ger smak åt skinkan och must åt såsen. Vitlök, ingefära och kanel bidrar med angenäma dofter och smakbrytningar.
MANDELFORMAR MED KVARGFYLLNINGAR
Fyllningarna i recepten här bredvid passar i allt från tårtor, flan, tarteletter, mandelmusslor, rulltårtor och petit chouxer till våfflor, färska bär och fruktsallader. Det är bara att röra ihop alla ingredienserna. 3 dl fyllning räcker till 15 små mandelmusslor .
Degen nedan räcker till ca 45 mandelmusslor eller 20 tarteletter ,ca l0 cm i diameter, eller till 3 stora flan, ca 24 cm i diameter.
SLOTTSSTEK
Smakupplevelse
Att välja vin till slottsstek är inte lätt då ansjovis ingår för att ge såsen extra sting. Ett rött vin bör ha balanserad fruktsyra och liten strävhet; till exempel ett medelfylligt vin från Frankrike, Italien eller Spanien. Väljer vi ett fylligt mörkt, torrt och smakrikt öl med medelstor beska passar gelé och gurka som tillbehör.
Vitlökssoppa
Sopa de Ajos – Vitlökssoppa – är en typiskt spansk rätt med (i hemlandet) enkla ingredienser. Kallas ibland bondsoppa och är Spaniens svar på fransk löksoppa. Det här receptet kommer från spanska sydkusten.
Fisk som i Provence
Eftersom den här rätten skall sjuda långsamt utvecklas dess fulla arom.
Kyckling Veronique
Rätter med druvor brukar ha ett namn på restaurangmatsedlarna. Fisk eller kyckling (det vanligaste) med druvor kallas Veronique. Som variant på kycklingen, som ännu tillhör våra billigare köttslag, är Veronique mycket lämplig att bjuda på.
Lammleverpate
Skriv ut recept Lammleverpate Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner
Oeufs à l’Aillade
En snabblagad rätt. De kokta vitlöksklyftor som ingår blir mycket milda i saken. Förrätten är lagom till 6 personer.
Fiskterrin
Skriv ut recept Fiskterrin Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner
Råstuvad potatis
Skriv ut recept Råstuvad potatis Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner
Tarte Tatin
Skriv ut recept Tarte Tatin Maträtt Efterrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Fransk Portioner
Portvinsstuvade champignoner
Skriv ut recept Portvinstuvade champignoner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner
Inbakad oxfile
Skriv ut recept Inbakad oxfile Maträtt Varmrätt Kök Internationell Portioner Maträtt Varmrätt Kök Internationell Portioner
Brinnande persikor
Skriv ut recept Brinnande persikor Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner
Heta räkor
Skriv ut recept Heta räkor Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner
Chokladtårta
Skriv ut recept Chokladtårta Maträtt Efterrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Fransk Portioner
Älgstek
Skriv ut recept Rådjursstek Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner
Oxfile med gult ris
Skriv ut recept Oxfile med gult ris Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner
Grönärtpure
Skriv ut recept Grönärtpure Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner
Valnötsparfait
Skriv ut recept Valnötsparfait Maträtt Efterrätt Kök Internationell Portioner Maträtt Efterrätt Kök Internationell Portioner
Kycklingbouillabaise
Skriv ut recept Kucklingbouillabaise Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Fransk Portioner
Saffransglass
Skriv ut recept Saffransglass Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner
Citronmarinerad lax
Skriv ut recept Citronmarinerad lax Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner
Eriks grillade kycklingkvartar
Skriv ut recept Eriks grillade kycklingkvartar Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner
Viktoriakaka
Skriv ut recept Viktoriakaka Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner
Senap- och basilikamarinerad kalvytterfile
Till köttet serverar Håkan Thörnström en ragu på svamp och soltorkade tomater samt råstekta rotfrukter
Grillad lax med avokado
Skriv ut recept Grillad lax med avokado Grillad lax med avokado Här grillar vi laxen i skivor och bjuder med en avokadosallad. Dressingen kan tyckas lite väl tilltagen, men det som blir över kan med fördel sparas till ett senare tillfälle. Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Ingredienser Lax 4 skivor rejälafärsk lax2 väl mogna avokador1 […]
Bananer med ingefärsgrädde
Skriv ut recept Bananer med ingefärsgrädde Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Ingredienser 6 bananer1,5 msk Smör0,7 dl råsocker2 dl vispgrädde1,5 dl Kesella mager0,5 dl råsocker1 msk riven färsk ingefära Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Ingredienser 6 bananer1,5 msk Smör0,7 dl råsocker2 dl vispgrädde1,5 dl Kesella mager0,5 dl råsocker1 msk riven färsk ingefära Instruktioner Vispa grädden […]
Antonios skaldjurssås till pasta
Skriv ut recept Antonios skaldjurssås till pasta Maträtt Varmrätt Kök Italian Portioner Ingredienser 1 kg musslor med skal och spad vinkokta1,5 kg räkor med skal20 cm purjolök det vita4 vitlöksklyftor4 msk Smör2 rödpepparfrukter400 g Champinjoner6 dl matlagningsgrädde 15%4 msk hummerfond4 msk tomatpuré4 msk Hackad persilja750 g tagliatelle gul + grön Maträtt Varmrätt Kök Italian Portioner […]
Rabarberparfait med jordgubbar
Skriv ut recept Rabarberparfait med jordgubbar Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Ingredienser 300 g rabarber späd1,5 dl vatten ?0,75 dl socker3 äggulor3 msk honung3 dl vispgrädde500 g Jordgubbar Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner Ingredienser 300 g rabarber späd1,5 dl vatten ?0,75 dl socker3 äggulor3 msk honung3 dl vispgrädde500 g Jordgubbar Instruktioner Skölj och skär rabarbern […]
Grönsakssallad med Operakällarens nobissås
Skriv ut recept Grönsakssallad med Operakällarens nobissås Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Ingredienser 1 ägg1 msk rödvinsvinäger2,5 dl olivolja0,5 tsk salt1 krm Svartpeppar1 tsk fransk ljus senap1 klyfta vitlök1,5 msk finhackad gräslök1/2 huvud bladsallat2 avokados i skivor1/2 gurka i skivor1 burk kidney beans1 rättika riven1/2 rödlök i tunna skivor1/2 rödlök i tunna skivor Maträtt Förrätt […]
Kyckling från Vonnas
Receptet kommer från Georges Blanc som driver trestjärnig krog i Vonnas i Frankrike. Inte svårt, men visst tar det lite tid att bli sin egen stjärnkock.
Voronoffsås
Detta recept är översatt från ett recept från hemsidan http://boitearecettes.infinit.net/public/international/suisse/boeuf0205.htm. Det avser Filets de boeuf Voronoff (Suisse). Det finns även andra recept på Voronoffsås, de är alla ganska lika.
Grillad halloumi-ost
Skriv ut recept Grillad halloumi-ost med sallad Maträtt Förrätt Kök Övrigt Portioner Ingredienser 2 paket Halloumi-ostolika sorters sallad: rucola, roman, vanlig grön,4 tomater1 rödlök i tunna ringar30 svarta olivervinegrettfärsk basilika Maträtt Förrätt Kök Övrigt Portioner Ingredienser 2 paket Halloumi-ostolika sorters sallad: rucola, roman, vanlig grön,4 tomater1 rödlök i tunna ringar30 svarta olivervinegrettfärsk basilika Instruktioner Fördela […]
Gös i paket
Skriv ut recept Gös i paket Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Ingredienser 800 g gösfilé utan skinn12 kokta potatisar3 tomater3 salladslökar1 dl tomatjuice1.5 msk dillfrösaltVitpeppar75 g Smör Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Ingredienser 800 g gösfilé utan skinn12 kokta potatisar3 tomater3 salladslökar1 dl tomatjuice1.5 msk dillfrösaltVitpeppar75 g Smör Instruktioner Sätt ugnen på 250 grader. Skär […]
Sorbet på passionsfrukt och Campari
Skriv ut recept Sorbet på passionsfrukt och Campari Maträtt Efterrätt Kök Internationell Portioner Ingredienser 1/4 liter socker1/4 liter vatten15 skrynkliga passionsfrukter =mogna1 vinglas Campari Maträtt Efterrätt Kök Internationell Portioner Ingredienser 1/4 liter socker1/4 liter vatten15 skrynkliga passionsfrukter =mogna1 vinglas Campari Instruktioner Förbered så här: ställ in en tom porslinsform i frysen 1-2 timmar. Hetta upp […]
Limeparfait med frukt
Skriv ut recept Limeparfait med frukt Maträtt Efterrätt Kök Internationell Portioner Ingredienser 4 äggulor1 dl Florsocker1 stor lime rivet skal och saft4 dl vispgräddeSöta frukter gärna sharon, päron, melon. Maträtt Efterrätt Kök Internationell Portioner Ingredienser 4 äggulor1 dl Florsocker1 stor lime rivet skal och saft4 dl vispgräddeSöta frukter gärna sharon, päron, melon. Instruktioner Vispa äggulor […]
Löktårta
Skriv ut recept Löktårta En löktårta enligt Girardet åt vi redan 10 år tidigare, receptet var något annorlunda då. Maträtt Förrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Förrätt Kök Fransk Portioner
Fläskfilemedaljonger
Skriv ut recept Fläskfilemedaljonger Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner
Äggtoddyparfait
Skriv ut recept Äggtoddyparfait Maträtt Efterrätt Kök Internationell Portioner Maträtt Efterrätt Kök Internationell Portioner
Sparris med ostronskivling
Skriv ut recept Sparris med ostronskivling Maträtt Förrätt Kök Internationell Portioner Maträtt Förrätt Kök Internationell Portioner
Avocadofylld paj
Skriv ut recept Avocadofylld paj Maträtt Förrätt Kök Internationell Portioner Maträtt Förrätt Kök Internationell Portioner
Getostgratinerad oxfile
Skriv ut recept Getostgratinerad oxfile Maträtt Varmrätt Kök Internationell Portioner Maträtt Varmrätt Kök Internationell Portioner
Chokladmousse med likörgubbar
Skriv ut recept Chokladmousse med likörgubbar Maträtt Efterrätt Kök Fransk Portioner Maträtt Efterrätt Kök Fransk Portioner
Chevrecheesecake
Skriv ut recept Chevrecheesecake Maträtt Efterrätt Kök Internationell Portioner Maträtt Efterrätt Kök Internationell Portioner Receptanteckningar Kommentar: Ingen lingonkram gjordes vid tillfallet, kakan dekorerades endast med farska hallon och roda vinbar.
Chokladganache
En chokladcrème som med fördel serveras i glas. Efterrätten kan göras i ordning i god tid och sedan vänta i kylskåpet. Men ta fram den i förväg, så att den hinner bli lite rumstempererad. Servera med rostade saltade majskorn eller med salta jordnötter. Sälta passar mycket bra till choklad.
Palsternacksoppa med kardemumma
Skriv ut recept Palsternacksoppa Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner
Parmesamstekt zucchini
Skriv ut recept Parmesamstekt zucchini Maträtt Varmrätt Kök Italian Portioner Maträtt Varmrätt Kök Italian Portioner
Marokansk tagine gryta
Inspirerat av att ha ätit den hos några vänner i Frankrike. Här följer det ungefärliga receptet.
Toast med laxrom och smetana
Skriv ut recept Toast Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Ingredienser 4 skivor rostebröd125-150 g laxromFint hackad rödlökSmetanaVackra dillvippor Maträtt Förrätt Kök Svensk Portioner Ingredienser 4 skivor rostebröd125-150 g laxromFint hackad rödlökSmetanaVackra dillvippor Instruktioner Rosta brödskivor som skärs till genom att ta bort kanterna. Bred smör på skivorna. Ovanpå detta en generös klick laxrom, som slätas […]
Tjälknöl med fransk potatisgratäng
Skriv ut recept Tjälknöl med fransk potatisgratäng Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Ingredienser Tjälknöl 1,2 kg rådjursstek1 dl salt ½socker10 Enbär 1 tsk torkad timjan Potatisgratäng 1,3 kg Potatis1 stor purjolökOst – gärna lagrad greve eller herrgård2,5 dl gräddesalt peppar och 1 vitlöksklyfta Maträtt Varmrätt Kök Svensk Portioner Ingredienser Tjälknöl 1,2 kg rådjursstek1 dl salt […]
Chocolate cheesecake
Skriv ut recept Chocolate cheesecake Detta var en repris från tidigare. Satsen räcker till 8-10 personer. Den är mycket rik i smaken, mera choklad än ost. Kan med fördel göras dagen innan. Serveras med vispad grädde och ev körsbärssylt därtill. Här är receptet igen: Maträtt Efterrätt Kök Övrigt Portioner Ingredienser 250 g chocolate chip cookies […]
Tomatpaj med parmaskinka
Skriv ut recept Tomatpaj med parmaskinka Maträtt Förrätt Kök Italian Portioner Maträtt Förrätt Kök Italian Portioner Receptanteckningar Vinet till förrätten:
Champagnerisotto med kycklingfile
Skriv ut recept Champagnerisotto med kycklingfile Maträtt Varmrätt Kök Italian Portioner Maträtt Varmrätt Kök Italian Portioner Receptanteckningar Vinet till risotton:
Mascarponegratinerade hallon
Skriv ut recept Mascarponegratinerade hallon Maträtt Efterrätt Kök Italian Portioner Maträtt Efterrätt Kök Italian Portioner Receptanteckningar Vinet till efterrätten:
Citronkladdkaka
Skriv ut recept Citronkladdkaka Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner personer Maträtt Efterrätt Kök Svensk Portioner personer Receptanteckningar Jag gjorde den av misstag torrare genom att ta mer mjöl och grädda längre och vid 150 °C. Förra gången jag gjorde den (enligt receptet) blev den alltför kladdig (flytande)