Vaniljpaj

Vaniljpaj

Måltid Efterrätt
Kök Svensk

Ingredienser
  

  • 100 g Smör
  • 3 msk socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 6 ägg
  • 1 dl grädde
  • 4 dl mjölk 3%
  • 4 msk socker
  • 1 msk vaniljsocker

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200C
  • Kör smör, mjöl och socker i matberedare tills det blir en deg. Låt den gärna stå kallt ett tag
  • Tryck ut hälften av degen i en form med löstagbar botten, dia minst 22 cm. Gör en rulle av resten av degen och tryck ut den mot kanterna
  • Grädda skalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
  • Gör under tiden fyllningen. Blanda ägg, grädde, mjölk, socker och vaniljsocker i en skål och vispa ihop.
  • Ta försiktigt ut pajskalet och häll i fyllningen
  • Grädda i ca 30 min eller tills fyllningen stelnat, pajen blir väldigt vacker på ytan..