Två-gånger-i-grytan-kött

Två-gånger-i-grytan-kött

Måltid Varmrätt
Kök Övrigt

Ingredienser
  

Kött

  • 5 medelstor purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk rapsolja
  • 3 msk mushroom soya
  • 2 tsk hot chili sauce
  • 2-3 msk hoisin sauce

Saltad kinakålsallad

  • 650 g salladskål
  • 3 tsk salt

Dressing:

  • 1,5 msk vinäger
  • 1,5 tsk sesamolja
  • 1,5 krm vitpeppar
  • 3 msk rapsolja

Instruktioner
 

Kött

  • Skölj fläsket. Skär det i två bitar längs med fibrerna. Lägg det i en kastrull och häll på kallt vatten.
  • Koka upp och skumma noga. Sänk värmen och lägg på ett lock. Koka köttet i ca 30 min.
  • Dela purjolöken på längden och skölj. Skär den i 3 cm stora bitar och strimla dem sedan på längden.
  • Skala och hacka vitlöken.
  • Tag upp köttet ur grytan. Spola av det under rinnande vatten och låt det svalna.
  • Skär det i tunna skivor ca 4 mm tjocka.
  • Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Fräs köttet under omrörning tills det är brynt.
  • Tillsätt soya, hot chili sauce, vitlök och purjolök. Fräs blandningen ca 2 min. Tillsätt sedan hoisin sauce och stek ytterligare 2 min under omrörning.
  • Servera genast med nykokt jasminris eller nudlar:

Kinakålsallad

  • Skär salladen i 1½ cm breda strimlor. Lägg den i ett durkslag. Salta och rör om.
  • Låt den stå och dra 15-20 min.
  • Gör dressingen. Krama ur överflödig vätska ur kålen. Häll på dressingen och blanda väl.