Sorbet på passionsfrukt och Campari

Sorbet på passionsfrukt och Campari

Måltid Efterrätt
Kök Internationell
Portioner 6

Ingredienser
  

  • 1/4 liter socker
  • 1/4 liter vatten
  • 15 skrynkliga passionsfrukter =mogna
  • 1 vinglas Campari

Instruktioner
 

  • Förbered så här: ställ in en tom porslinsform i frysen 1-2 timmar.
  • Hetta upp sockret och vattnet i en kastrull och låt lagen koka i 3 min.
  • Ställ den att svalna.
  • Klyv passionsfrukterna och skrapa ner fruktkött och kärnor i en skål. Vispa så att saften frigörs från kärnorna.
  • Blanda fruktmassan och Camparin med den kalla sockerlagen i kastrullen.
  • Pressa hälften av den blandningen genom en sil ner i skålen.
  • Kasta kärnorna. Blanda ner den andra hälften (med kärnor i) i skålen.
  • Häll sorbeten i det ”frysta” fatet och ställ det i frysen igen.
  • Ta ut sorbeten efter 1 tim. och vispa in luft i den.
  • Ställ tillbaks i frysen tills den ska serveras.

Anteckning

Från: SVT, Den nakna kocken