Sorbet på passionsfrukt och Campari
Ingredienser
- 1/4 liter socker
- 1/4 liter vatten
- 15 skrynkliga passionsfrukter =mogna
- 1 vinglas Campari
Instruktioner
- Förbered så här: ställ in en tom porslinsform i frysen 1-2 timmar.
- Hetta upp sockret och vattnet i en kastrull och låt lagen koka i 3 min.
- Ställ den att svalna.
- Klyv passionsfrukterna och skrapa ner fruktkött och kärnor i en skål. Vispa så att saften frigörs från kärnorna.
- Blanda fruktmassan och Camparin med den kalla sockerlagen i kastrullen.
- Pressa hälften av den blandningen genom en sil ner i skålen.
- Kasta kärnorna. Blanda ner den andra hälften (med kärnor i) i skålen.
- Häll sorbeten i det ”frysta” fatet och ställ det i frysen igen.
- Ta ut sorbeten efter 1 tim. och vispa in luft i den.
- Ställ tillbaks i frysen tills den ska serveras.
Anteckning
Från: SVT, Den nakna kocken