Go Back
Skriv ut
Anteckning
Smaller
Normal
Larger
Sorbet på passionsfrukt och Campari
Skriv ut receptet
Måltid
Efterrätt
Kök
Internationell
Portioner
6
Ingredienser
1/4
liter
socker
1/4
liter
vatten
15
skrynkliga passionsfrukter
=mogna
1
vinglas Campari
Instruktioner
Förbered så här: ställ in en tom porslinsform i frysen 1-2 timmar.
Hetta upp sockret och vattnet i en kastrull och låt lagen koka i 3 min.
Ställ den att svalna.
Klyv passionsfrukterna och skrapa ner fruktkött och kärnor i en skål. Vispa så att saften frigörs från kärnorna.
Blanda fruktmassan och Camparin med den kalla sockerlagen i kastrullen.
Pressa hälften av den blandningen genom en sil ner i skålen.
Kasta kärnorna. Blanda ner den andra hälften (med kärnor i) i skålen.
Häll sorbeten i det "frysta" fatet och ställ det i frysen igen.
Ta ut sorbeten efter 1 tim. och vispa in luft i den.
Ställ tillbaks i frysen tills den ska serveras.
Anteckning
Från: SVT, Den nakna kocken