Rökt lax med avokado
Ingredienser
- 1 röd lök
- 200 g rökt lax i 6 skivor
- 2 avokado
- 1 dl lätt creme fraiche
- 1 msk hackad dill
- 1 tsk torkad dragon
- salt och vitpeppar
- 6 skivor rostad formfranska
- bladsallat
Instruktioner
- Finhacka löken.
- Kärna ur och gröp ur avokadorna. Mosa den mjukaste och skär den fastaste i små bitar.
- Rör ihop moset med creme fraiche, dill, dragon och smaka av med salt och peppar.
- Tillsätt avokadobitarna och blanda.
- Rosta brödskivorna och skär bort kanterna, gärna till en 8-kantig skiva. Lägg upp brödet på ett sallatsblad på en förrättstallrik.
- Lägg en klick avokadoröra på varje laxskiva och rulla till en ”blomma”. Ställ blomman på brödskivan. Lägg eller strö rödlöken på toppen/mitten av laxblomman.