Rabarberparfait med jordgubbar

Rabarberparfait med jordgubbar

Måltid Efterrätt
Kök Svensk

Ingredienser
  

  • 300 g rabarber späd
  • 1,5 dl vatten ?
  • 0,75 dl socker
  • 3 äggulor
  • 3 msk honung
  • 3 dl vispgrädde
  • 500 g jordgubbar

Instruktioner
 

  • Skölj och skär rabarbern i 2 cm långa bitar. Koka upp vatten och socker (se kommentar). Läggi rabarbern och koka den mjuk. Häll över i en skål och låt den kallna.
  • Vispa äggulor och honung pösigt. Vispa grädden. Blanda den med äggsmeten och rabarbern.
  • Häll krämen i en form och låt den stå i frysen minst 3 timmar.
  • Tag fram den ½ timmer före servering och stjälp upp den.
  • Servera med jordgubbar.

Anteckning

Eriks kommentar:
Parfaiten blev isig och fadd. Koka därför rabarbern med mindre vatten.