Paella

Paella

Kök Spansk

Ingredienser
  

  • 500 g räkor (stora gärna djupfrysta)
  • 200 g chorizo korv (skär i mindre bitar gärna halvmånar)
  • Olivolja till stekning
  • 1 gul lök ganska fint hackad
  • 2-3 vitlöksklyftor pressade
  • 0,5 g saffran 1 paket
  • 3 dl arborioris eller liknande
  • 1 dl vitt vin
  • 6-7 dl kycklingbuljong varm när den används
  • Hackad bredbladig persilja
  • 1 grön paprika hackad
  • 12 körsbärstomater skurna i fjärdedelar

Instruktioner
 

  • Skala räkorna och stek dem sedan i olivolja på hög värme ett tag, ställ undan.
  • Stek chorizon hastigt i het panna, ställ undan
  • Använd sedan en stor stekpanna eller traktördito. Fräs löken mjuk utan att ta färg i en generös skvätt olivolja. Tillsätt vitlök och saffran och låt fräsa någon minut.
  • Tillsätt riset och rör om så att oljan täcker, riset blir blankt. Häll på vinet och låt ånga av och sedan 6 dl av buljongen och låt sedan puttra i 20 minuter på låg värme. Sätt till mer buljong på slutet om det hotar att bli torrt.
  • Tillsätt tomater och paprika när det är några minuter kvar.
  • När det är klart, tillsätt räkor och korv, rör om lite försiktigt och låt stå 5 minuter.
  • Strö över persilja och servera med citronklyftor