Bakade morötter med hasselnötter
Ingredienser
- 1 silverlök
- 1 citron zest och saft
- 50 g smör
- 500 g morötter
- 1 msk kumminfrön
- ½ msk fänkålsfrön
- ½ tsk salt
- 2 g pkt buffelmozzarella à 125
- 1 dl rostade hasselnötter
Instruktioner
- Skala och skiva löken så tunt du kan. Lägg i en skål. Riv över citronzest och pressa över citronsaften. Låt stå och dra.
- Sätt ugnen på 225 grader (varmluft).
- Skala och skär morötterna i stavar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och strö över kummin, fänkål och salt. Baka i ugnen i 25 minuter.
- Riv osten i bitar. Strö ost och nötter över morötterna och sätt in i ugnen i 5 minuter till.
- Ta ut plåten och servera antingen med löken ovanpå eller i en skål bredvid.