Marokansk tagine gryta

Marokansk tagine gryta

Inspirerat av att ha ätit den hos några vänner i Frankrike. Här följer det ungefärliga receptet.
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 4 timmar
Total tid 4 timmar 30 minuter
Måltid Varmrätt
Kök Övrigt
Portioner 6

Ingredienser
  

  • 6 kycklinslår
  • 1 stor aubergine
  • 1 stor squash
  • 3 lökar
  • 6 klyftor vitlök
  • 6 msk honung jag tog nog mera
  • 150 g torkade plummon
  • 100 g torkade aprikoser
  • 100 g skalade mandlar
  • liter ½kycklingsbuljong
  • gröna och svarta oliver
  • salt peppar, kumminfrön, paprikapulver, cayennpeppar, spiskummin (jag hade också lite safran)
  • Olja till stekning
  • Couscous

Instruktioner
 

  • 1. Skär aubergine i bitar, lägg på en talrik, salta.
  • 2. Torka bort saltet efter ca. 20 minuter
  • 3. Krydda kycklingen med salt, paprika och cayennpeppar och sätt den i ugnen på 200 grader i 20 minuter.
  • 4. Lägg kycklingar i gjutjärnsgrytan
  • 5. Stek auberginer, squash och lök, lätt i stekpannan och lägg över de i kycklinggrytan
  • 6. Tillsätt de övriga ingredienser, buljong och kryddor
  • 7. Ställ grytan i ugnen på 100 grader i minst 4 timmar
  • 8. Tillaga couscous strax innan serveringen.