Go Back
Skriv ut
Smaller
Normal
Larger
Marokansk tagine gryta
Inspirerat av att ha ätit den hos några vänner i Frankrike. Här följer det ungefärliga receptet.
Skriv ut receptet
Förberedelser
30
minuter
minuter
Tillagningstid
4
timmar
t
Total tid
4
timmar
t
30
minuter
minuter
Måltid
Varmrätt
Kök
Övrigt
Portioner
6
Ingredienser
6
kycklinslår
1
stor aubergine
1
stor squash
3
lökar
6
klyftor
vitlök
6
msk honung
jag tog nog mera
150
g
torkade plummon
100
g
torkade aprikoser
100
g
skalade mandlar
liter
½kycklingsbuljong
gröna och svarta oliver
salt
peppar, kumminfrön, paprikapulver, cayennpeppar, spiskummin (jag hade också lite safran)
Olja till stekning
Couscous
Instruktioner
1. Skär aubergine i bitar, lägg på en talrik, salta.
2. Torka bort saltet efter ca. 20 minuter
3. Krydda kycklingen med salt, paprika och cayennpeppar och sätt den i ugnen på 200 grader i 20 minuter.
4. Lägg kycklingar i gjutjärnsgrytan
5. Stek auberginer, squash och lök, lätt i stekpannan och lägg över de i kycklinggrytan
6. Tillsätt de övriga ingredienser, buljong och kryddor
7. Ställ grytan i ugnen på 100 grader i minst 4 timmar
8. Tillaga couscous strax innan serveringen.