Grönsakssallad med Operakällarens nobissås
Ingredienser
- 1 ägg
- 1 msk rödvinsvinäger
- 2,5 dl olivolja
- 0,5 tsk salt
- 1 krm Svartpeppar
- 1 tsk fransk ljus senap
- 1 klyfta vitlök
- 1,5 msk finhackad gräslök
- 1/2 huvud bladsallat
- 2 avokados i skivor
- 1/2 gurka i skivor
- 1 burk kidney beans
- 1 rättika riven
- 1/2 rödlök i tunna skivor
- 1/2 rödlök i tunna skivor
Instruktioner
- Lägg ägget i kokande vatten och koka i precis 3 minuter.
- Knäck det, skrapa ur det lösa innehållet i en liten bunke, och vispa sönder det.
- Droppa i omväxlande olja och vinäger, vispa ordentligt. Ta det försiktigt med oljan, ha tålamod så tjocknar den så smidigt som en majonnäs.
- Krydda dressingen med salt, peppar, senap, krossad vitlök och gräslök.
- Förvara dressingen i kylskåp.
- Lägg upp grönsakerna och ringla över dressingen strax före servering