Chocolate cheesecake

Chocolate cheesecake

Detta var en repris från tidigare. Satsen räcker till 8-10 personer. Den är mycket rik i smaken, mera choklad än ost. Kan med fördel göras dagen innan. Serveras med vispad grädde och ev körsbärssylt därtill. Här är receptet igen:
Måltid Efterrätt
Kök Övrigt
Portioner 10

Ingredienser
  

  • 250 g chocolate chip cookies ”Maryland”
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 200 g mörk choklad av hög kvalitet ca 70%
  • 250 g Kesella
  • 300 g philadelphia cream cheese standardtyp
  • 2 ägg
  • dl socker

Instruktioner
 

  • Ugnen på 175 C
  • Klä botten på en form med löstagbar botten (22 cm) med bakplåtspapper. Smörj kanten.
  • Mixa kakorna i matberedare och tillsätt smöret. Kör till en kornig deg.
  • Tryck ut smuldegen i formen, dra upp den på kanterna. Låt stå kallt
  • Smält chokladen i vattenbad.
  • Vispa/rör ihop kesella, ost, ägg och socker. Tillsätt choklad och fyll skalet med smeten
  • Grädda ca 35 min mitt i ugnen.
  • Servera kall, gärna dagen efter, med vispad grädde. Kakan håller sig bra i kyl.

Anteckning

Lägg gärna något skydd i ugnen under formen, om den skulle läcka!!