Chocolate cheesecake
Detta var en repris från tidigare. Satsen räcker till 8-10 personer. Den är mycket rik i smaken, mera choklad än ost. Kan med fördel göras dagen innan. Serveras med vispad grädde och ev körsbärssylt därtill. Här är receptet igen:
Ingredienser
- 250 g chocolate chip cookies ”Maryland”
- 75 g rumsvarmt smör
- 200 g mörk choklad av hög kvalitet ca 70%
- 250 g Kesella
- 300 g philadelphia cream cheese standardtyp
- 2 ägg
- 1½ dl socker
Instruktioner
- Ugnen på 175 C
- Klä botten på en form med löstagbar botten (22 cm) med bakplåtspapper. Smörj kanten.
- Mixa kakorna i matberedare och tillsätt smöret. Kör till en kornig deg.
- Tryck ut smuldegen i formen, dra upp den på kanterna. Låt stå kallt
- Smält chokladen i vattenbad.
- Vispa/rör ihop kesella, ost, ägg och socker. Tillsätt choklad och fyll skalet med smeten
- Grädda ca 35 min mitt i ugnen.
- Servera kall, gärna dagen efter, med vispad grädde. Kakan håller sig bra i kyl.
Anteckning
Lägg gärna något skydd i ugnen under formen, om den skulle läcka!!