Chilistekta revbensspjäll
Ingredienser
- 1.3 kg tjockskuret revbensspjäll, gärna ribbstyckat
- 1 tsk salt
- 2 krm Svartpeppar
- 1 msk Chilipulver
- 1 msk spiskummin
sås:
- 2 gula lökar
- 1-2 msk olivolja
- 1½ dl vatten
- ½ dl chilisås
- 1 msk ljus vinäger t.ex äppelcidervinäger
- ½ dl brun farin eller råströsocker
- 2 tsk worcestershiresås
- 1 tsk Chilipulver
- spiskummin
Instruktioner
- Sätt på ugnen, 175 grader.
- Blanda salt, peppar, chilipulver och spiskummin och gnid in köttet runt om. Lägg det med bensidan upp i en ugnssäker form.
- Sätt in den i mitten av ugnen och stek ca 1 timme, vänd köttet efter halva tiden.
- Gör såsen under tiden.
- Skala och hacka löken.
- Fräs den nästan mjuk i olja på ganska svag värme.
- Rör i alla övriga ingredienser och koka upp. Låt såsen sjuda utan lock 10-15 min.
- Pensla sås över köttet och stek ytterligare ca 15 min. Pensla över mer sås och stek tills köttet är färdigt, 15-30 min. När benen kan lossas från köttet är det klart.
- Skär helt revbensspjäll i bitar.
- Servera med resten av såsen, kokt ris eller ett gott bröd och en blandad sallad, t ex strimlad isbergssallad med avokado och apelsin.