Go Back

Chilistekta revbensspjäll

Tillagningstid 2 timmar
Total tid 2 timmar
Måltid Varmrätt
Kök Svensk
Portioner 6

Ingredienser
  

  • 1.3 kg tjockskuret revbensspjäll, gärna ribbstyckat
  • 1 tsk salt
  • 2 krm Svartpeppar
  • 1 msk Chilipulver
  • 1 msk spiskummin

sås:

  • 2 gula lökar
  • 1-2 msk olivolja
  • dl vatten
  • ½ dl chilisås
  • 1 msk ljus vinäger t.ex äppelcidervinäger
  • ½ dl brun farin eller råströsocker
  • 2 tsk worcestershiresås
  • 1 tsk Chilipulver
  • spiskummin

Instruktioner
 

  • Sätt på ugnen, 175 grader.
  • Blanda salt, peppar, chilipulver och spiskummin och gnid in köttet runt om. Lägg det med bensidan upp i en ugnssäker form.
  • Sätt in den i mitten av ugnen och stek ca 1 timme, vänd köttet efter halva tiden.
  • Gör såsen under tiden.
  • Skala och hacka löken.
  • Fräs den nästan mjuk i olja på ganska svag värme.
  • Rör i alla övriga ingredienser och koka upp. Låt såsen sjuda utan lock 10-15 min.
  • Pensla sås över köttet och stek ytterligare ca 15 min. Pensla över mer sås och stek tills köttet är färdigt, 15-30 min. När benen kan lossas från köttet är det klart.
  • Skär helt revbensspjäll i bitar.
  • Servera med resten av såsen, kokt ris eller ett gott bröd och en blandad sallad, t ex strimlad isbergssallad med avokado och apelsin.