Broccolisoppa
Ingredienser
- 2 msk olivolja
- 2 tsk curry
- 1 gul lök
- 0,75 l vatten
- 2 tärningar grönsaksbuljong originalreceptet säger svampbuljong
- 250 g broccoli
- 1 dl ½ msk vetemjöl + ½vatten
- 2 dl creme fraiche lätt = 15 % helt OK
- Garnering : knaperstekt bacon gör vi aldrig till vardags
Instruktioner
- Finhacka löken.
- Fräs curryn i oljan några sekunder och lägg i löken.
- Fräs till den blir genomskinlig.
- Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka upp.
- Skala broccolins stam och skär bort den eventuellt träiga änden.
- Skär upp både stam och bukett i bitar och lägg ner i den kokande buljongen.
- Koka cirka 10 minuter tills broccolin är mjuk.
- Mixa med mixerstav.
- Rör ihop redning och tillsätt.
- Koka 2 minuter. Rör ner creme fraiche.
Anteckning
Källa: Klipp ur ICA-kuriren inskickat av Birgitta Stefanson från Ekerö, troligen innan internet gjorde sitt intåg i receptspalterna.