Broccolisoppa

Broccolisoppa

Måltid Förrätt
Kök Italian
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk curry
  • 1 gul lök
  • 0,75 l vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong originalreceptet säger svampbuljong
  • 250 g broccoli
  • 1 dl ½ msk vetemjöl + ½vatten
  • 2 dl creme fraiche lätt = 15 % helt OK
  • Garnering : knaperstekt bacon gör vi aldrig till vardags

Instruktioner
 

  • Finhacka löken.
  • Fräs curryn i oljan några sekunder och lägg i löken.
  • Fräs till den blir genomskinlig.
  • Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka upp.
  • Skala broccolins stam och skär bort den eventuellt träiga änden.
  • Skär upp både stam och bukett i bitar och lägg ner i den kokande buljongen.
  • Koka cirka 10 minuter tills broccolin är mjuk.
  • Mixa med mixerstav.
  • Rör ihop redning och tillsätt.
  • Koka 2 minuter. Rör ner creme fraiche.

Anteckning

Källa: Klipp ur ICA-kuriren inskickat av Birgitta Stefanson från Ekerö, troligen innan internet gjorde sitt intåg i receptspalterna.