Go Back
Skriv ut
Anteckning
Smaller
Normal
Larger
Broccolisoppa
Skriv ut receptet
Måltid
Förrätt
Kök
Italian
Portioner
4
Ingredienser
2
msk olivolja
2
tsk curry
1
gul lök
0,75
l
vatten
2
tärningar grönsaksbuljong
originalreceptet säger svampbuljong
250
g
broccoli
1
dl
½ msk vetemjöl + ½vatten
2
dl
creme fraiche
lätt = 15 % helt OK
Garnering : knaperstekt bacon
gör vi aldrig till vardags
Instruktioner
Finhacka löken.
Fräs curryn i oljan några sekunder och lägg i löken.
Fräs till den blir genomskinlig.
Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka upp.
Skala broccolins stam och skär bort den eventuellt träiga änden.
Skär upp både stam och bukett i bitar och lägg ner i den kokande buljongen.
Koka cirka 10 minuter tills broccolin är mjuk.
Mixa med mixerstav.
Rör ihop redning och tillsätt.
Koka 2 minuter. Rör ner creme fraiche.
Anteckning
Källa: Klipp ur ICA-kuriren inskickat av Birgitta Stefanson från Ekerö, troligen innan internet gjorde sitt intåg i receptspalterna.