Antonios skaldjurssås till pasta

pasta-skaldjurssas

Antonios skaldjurssås till pasta

Måltid Varmrätt
Kök Italian

Ingredienser
  

  • 1 kg musslor med skal och spad vinkokta
  • 1,5 kg räkor med skal
  • 20 cm purjolök det vita
  • 4 vitlöksklyftor
  • 4 msk smör
  • 2 rödpepparfrukter
  • 400 g champinjoner
  • 6 dl matlagningsgrädde 15%
  • 4 msk hummerfond
  • 4 msk tomatpuré
  • 4 msk hackad persilja
  • 750 g tagliatelle gul + grön

Instruktioner
 

  • Vinkoka musslorna enligt annat recept. Skala räkorna.
  • Strimla purjon och skala och skiva vitlöken. Fräs dem mjuka i smöret.
  • Kärna ur och strimla rödpepparfrukten och låt den fräsa med.
  • Skiva svampen och lägg i den. Låt den ta färg.
  • Ta upp lök, peppar och svamp och ställ åt sidan.
  • Lägg mer smör i pannan och hetta upp.
  • Lägg i räkorna och de avrunna musslorna och låt dem hastigt bli heta och ta färg.
  • Ta upp ur pannan.
  • Plocka ur musslorna ur skalen. Spara några skal att garnera med. Späd i pannan med musselspad och vin och reducera till 2 dl.
  • Häll i grädden och koka ganska kraftigt så att den tjocknar lite. Rör ner hummerfond och tomatpuré och koka någon minut. Lägg tillbaks lök, svamp räkor och musslor i såsen. Rör ner persiljan.
  • Servera med den nykokta pastan på varm tallrik med råkostsallad på färsk vitkål och morötter med vinägerdressing.

Anteckning

Eriks kommentar:
Räkorna blev sega. Låt dem helst vänta till allra sist.