Vinkoka musslorna enligt annat recept. Skala räkorna.
Strimla purjon och skala och skiva vitlöken. Fräs dem mjuka i smöret.
Kärna ur och strimla rödpepparfrukten och låt den fräsa med.
Skiva svampen och lägg i den. Låt den ta färg.
Ta upp lök, peppar och svamp och ställ åt sidan.
Lägg mer smör i pannan och hetta upp.
Lägg i räkorna och de avrunna musslorna och låt dem hastigt bli heta och ta färg.
Ta upp ur pannan.
Plocka ur musslorna ur skalen. Spara några skal att garnera med. Späd i pannan med musselspad och vin och reducera till 2 dl.
Häll i grädden och koka ganska kraftigt så att den tjocknar lite. Rör ner hummerfond och tomatpuré och koka någon minut. Lägg tillbaks lök, svamp räkor och musslor i såsen. Rör ner persiljan.
Servera med den nykokta pastan på varm tallrik med råkostsallad på färsk vitkål och morötter med vinägerdressing.