Grillad korv med potatissallad och Eriks vitkålssallad

Grillad korv med potatissallad och Eriks vitkålssallad

Portioner 5 personer

Ingredienser
  

  • Sorunda Chorizo
  • Garant Nürnberger Bratwurst (de små)
  • Scan Bratwurst

Vitkålssallad

  • 1 kg vitkål, gärna ganska späd
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk salt

Instruktioner
 

  • Finstrimla vitkålen med mandolin eller osthyvel.
  • Blanda i salt, peppar och vinäger.
  • Pressa kraftigt med händerna så att vinägern och saltet kommer åt strimlorna. Då börjar de vätska sig.
  • Fortsätt pressa en halv minut. Låt stå i 3-5 minuter. Häll över oljan och rör om ordentligt.

Anteckning

Därtill drack vi öl: