Annas kyckling

 Kategori Okategoriserade
Skriv ut recept
ANNAS KYCKLING
Maträtt Varmrätt
Kök Svensk
Portioner
Maträtt Varmrätt
Kök Svensk
Portioner
Instruktioner
  1. Värm två till tre matskedar olivolja i en gjutjärnsgryta.
  2. Lägg i tre till fyra krossade vitlöksklyftor, bryn en hel kyckling (1 kg) så den blir glansig i skinnet.
  3. Tillsatt en purjolök (normalstor) skivad i tunna skivor och en grön paprika skuren i tunna ringar.
  4. Krydda med svartpeppar, körvel och lite salt.
  5. Slå över 1 dl gott rödvin. Låt koka med tätt lock i trettio minuter på låg värme.
  6. Tillsatt många skivade champinjoner, en knippa hel persilja, 10 svarta oliver och 200 gram grekisk fårost skuren i bitar. Se till att kycklingen ar överst ovanpå godsakerna!
  7. Koka i 10 minuter till på samma varme.
  8. Ta upp kycklingen och dela den i bitar.
  9. Servera med råris.
Senaste inläggen

Chatta

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.