Fylld potatis

Fylld potatis smaksatt med parmaskinka och basilika

Måltid Förrätt
Kök Italian

Ingredienser
  

  • 2 st bakpotatisar
  • ½ rödlök finskuren
  • 1 salladslök finskuren
  • 1 msk finskuren basilika
  • ½ pressad vitlöksklyfta
  • ½ dl riven parmesanost
  • 100 g parmaskinka strimlad
  • blandade örter valfritt
  • olivolja
  • 4 skivor tunnaparmaskinka att garnera med.

Instruktioner
 

  • Baka potatisen i ca 1 timme eller tills den är riktigt mjuk.
  • Dela potatisen på mitten och gröp ur den. Behåll skalen hela till servering.
  • Mosa potatisen med en stamp. Värm purén med olivoljan och lite vatten, så att den blir smidig.
  • Tillsätt rödlöken, salladslöken, basilikan, vitlöken, parmesanosten och parmaskinkan. Blanda försiktigt ihop allt och låt det bli varmt.
  • Lägg lite puré i varje potatisbåt. Garnera med skinka och färsk timjan. Ringla sist på lite olivolja på varje portion.