Fylld potatis smaksatt med parmaskinka och basilika
Ingredienser
- 2 st bakpotatisar
- ½ rödlök finskuren
- 1 salladslök finskuren
- 1 msk finskuren basilika
- ½ pressad vitlöksklyfta
- ½ dl riven parmesanost
- 100 g parmaskinka strimlad
- blandade örter valfritt
- olivolja
- 4 skivor tunnaparmaskinka att garnera med.
Instruktioner
- Baka potatisen i ca 1 timme eller tills den är riktigt mjuk.
- Dela potatisen på mitten och gröp ur den. Behåll skalen hela till servering.
- Mosa potatisen med en stamp. Värm purén med olivoljan och lite vatten, så att den blir smidig.
- Tillsätt rödlöken, salladslöken, basilikan, vitlöken, parmesanosten och parmaskinkan. Blanda försiktigt ihop allt och låt det bli varmt.
- Lägg lite puré i varje potatisbåt. Garnera med skinka och färsk timjan. Ringla sist på lite olivolja på varje portion.