Grönsakssallad med Operakällarens nobissås

Grönsakssallad med Operakällarens nobissås

Måltid Förrätt
Kök Svensk
Portioner 6

Ingredienser
  

  • 1 ägg
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2,5 dl olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm Svartpeppar
  • 1 tsk fransk ljus senap
  • 1 klyfta vitlök
  • 1,5 msk finhackad gräslök
  • 1/2 huvud bladsallat
  • 2 avokados i skivor
  • 1/2 gurka i skivor
  • 1 burk kidney beans
  • 1 rättika riven
  • 1/2 rödlök i tunna skivor
  • 1/2 rödlök i tunna skivor

Instruktioner
 

  • Lägg ägget i kokande vatten och koka i precis 3 minuter.
  • Knäck det, skrapa ur det lösa innehållet i en liten bunke, och vispa sönder det.
  • Droppa i omväxlande olja och vinäger, vispa ordentligt. Ta det försiktigt med oljan, ha tålamod så tjocknar den så smidigt som en majonnäs.
  • Krydda dressingen med salt, peppar, senap, krossad vitlök och gräslök.
  • Förvara dressingen i kylskåp.
  • Lägg upp grönsakerna och ringla över dressingen strax före servering