Fisksoppa från Anita
Ingredienser
- 5-6 tunnt skivade råa potatisar
- 1 rejäl purjolök
- 1 vitlöksklyfta
- margarin
- 1 pkt saffran o.5 g
- ½ tsk dragon
- 500 g djupfryst fisk torsk el kolja
- 2 dl vatten
- 2 dl vitt vin
- 0.5 l fiskbuljong
- 2 dl vispad grädde
- salt
Instruktioner
- Fräs potatisskivor, purjoskivor och hackad vitlök i margarin, tillsätt saffran och dragon.
- Slå sedan på buljong och låt koka ca 15 min, tills potatisen är genomkokt.
- Koka upp vin och vatten, lägg i fisken skuren i 2 cm skivor och låt den bli knappt färdigkokt.
- Lägg försiktigt över fisken i potatisgrytan, späd ev med fiskspad, salta och blanda slutligen ned vispad grädde.
- Servera omedelbart, gärna med vitt bröd.