Go Back

Fisksoppa från Anita

Måltid Varmrätt
Kök Svensk

Ingredienser
  

  • 5-6 tunnt skivade råa potatisar
  • 1 rejäl purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • margarin
  • 1 pkt saffran o.5 g
  • ½ tsk dragon
  • 500 g djupfryst fisk torsk el kolja
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 0.5 l fiskbuljong
  • 2 dl vispad grädde
  • salt

Instruktioner
 

  • Fräs potatisskivor, purjoskivor och hackad vitlök i margarin, tillsätt saffran och dragon.
  • Slå sedan på buljong och låt koka ca 15 min, tills potatisen är genomkokt.
  • Koka upp vin och vatten, lägg i fisken skuren i 2 cm skivor och låt den bli knappt färdigkokt.
  • Lägg försiktigt över fisken i potatisgrytan, späd ev med fiskspad, salta och blanda slutligen ned vispad grädde.
  • Servera omedelbart, gärna med vitt bröd.