Två-gånger-i-grytan-kött
Ingredienser
Kött
- 5 medelstor purjolök
- 2 vitlöksklyftor
- 3 msk rapsolja
- 3 msk mushroom soya
- 2 tsk hot chili sauce
- 2-3 msk hoisin sauce
Saltad kinakålsallad
- 650 g salladskål
- 3 tsk salt
Dressing:
- 1,5 msk vinäger
- 1,5 tsk sesamolja
- 1,5 krm vitpeppar
- 3 msk rapsolja
Instruktioner
Kött
- Skölj fläsket. Skär det i två bitar längs med fibrerna. Lägg det i en kastrull och häll på kallt vatten.
- Koka upp och skumma noga. Sänk värmen och lägg på ett lock. Koka köttet i ca 30 min.
- Dela purjolöken på längden och skölj. Skär den i 3 cm stora bitar och strimla dem sedan på längden.
- Skala och hacka vitlöken.
- Tag upp köttet ur grytan. Spola av det under rinnande vatten och låt det svalna.
- Skär det i tunna skivor ca 4 mm tjocka.
- Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Fräs köttet under omrörning tills det är brynt.
- Tillsätt soya, hot chili sauce, vitlök och purjolök. Fräs blandningen ca 2 min. Tillsätt sedan hoisin sauce och stek ytterligare 2 min under omrörning.
- Servera genast med nykokt jasminris eller nudlar:
Kinakålsallad
- Skär salladen i 1½ cm breda strimlor. Lägg den i ett durkslag. Salta och rör om.
- Låt den stå och dra 15-20 min.
- Gör dressingen. Krama ur överflödig vätska ur kålen. Häll på dressingen och blanda väl.