Honungsglacerade rotfrukter

Honungsglacerade rotfrukter

Måltid Varmrätt
Kök Svensk

Ingredienser
  

  • 3 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 bit rotselleri ca 150 g
  • 8 schalottenlökar
  • 1 bit kålrot ca 300 g
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk flytande honung
  • gourmetsalt
  • persilja
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner
 

  • Skala och skär morötter, palsternackor, rotselleri, schalottenlökar och kålrot i grova bitar.
  • Lägg grönsakerna i en långpanna.
  • Ringla olivolja över rotfrukterna.
  • Rosta dem i ugnen i 30-45 minuter, 200°C.
  • Ta ut plåten och ringla över flytande honung.
  • Rosta ca 5 minuter till.
  • Smula över gourmetsalt, persilja och nymalen svartpeppar.