Marokansk tagine gryta
Inspirerat av att ha ätit den hos några vänner i Frankrike. Här följer det ungefärliga receptet.
Ingredienser
- 6 kycklinslår
- 1 stor aubergine
- 1 stor squash
- 3 lökar
- 6 klyftor vitlök
- 6 msk honung jag tog nog mera
- 150 g torkade plummon
- 100 g torkade aprikoser
- 100 g skalade mandlar
- liter ½kycklingsbuljong
- gröna och svarta oliver
- salt peppar, kumminfrön, paprikapulver, cayennpeppar, spiskummin (jag hade också lite safran)
- Olja till stekning
- Couscous
Instruktioner
- 1. Skär aubergine i bitar, lägg på en talrik, salta.
- 2. Torka bort saltet efter ca. 20 minuter
- 3. Krydda kycklingen med salt, paprika och cayennpeppar och sätt den i ugnen på 200 grader i 20 minuter.
- 4. Lägg kycklingar i gjutjärnsgrytan
- 5. Stek auberginer, squash och lök, lätt i stekpannan och lägg över de i kycklinggrytan
- 6. Tillsätt de övriga ingredienser, buljong och kryddor
- 7. Ställ grytan i ugnen på 100 grader i minst 4 timmar
- 8. Tillaga couscous strax innan serveringen.