Skölj, ansa och hacka purjolöken. Skala och finhacka den övriga löken.
Fräs de olika löksorterna i 1 matsked av matfettet i en stekpanna tills de mjuknat. Låt svalna.
Skölj, halvera och kärna ur paprikorna. Lägg dem med den kupade sidan uppåt på ett mikrosäkert fat.
Koka paprikahalvorna, utan något extra vatten, i mikrovågsugnen på full effekt (max 800W), 12-15 minuter.
Låt paprikorna svalna något och dra bort skalet.
Mixa paprikorna släta med mixerstav eller i en mixer. (Jag fick aldrig bort skalet, utan mixade alltihop och passerade. /EÖ)
Tillsätt grädden och smaka av med salt, svartpeppar och ett stänk tabasco. Red av med idealmjöl till lämplig konsistens.
Skär en djup ficka i varje kycklingfilé. Fyll fickorna i filéerna med lökfräset. Fäst ihop med trästickor.
Bryn filéerna runt om i 1 matsked av matfettet i en stekgryta. Krydda med salt och peppar.
Häll över buljong och grädde och tillsätt saffranet. Låt puttra under lock tills kycklingen är genomstekt.
Lyft upp filéerna och håll dem varma på ett fat under aluminiumfolie i ugnen så länge.
Blanda det resterande matfettet med mjölet och vispa i saffransskyn. Låt koka några minuter. Smaka av med hönsbuljong (konc), salt, vitpeppar och vitt vin. (Detta blir för mycket sås! Skyn skulle kunna kokas ihop något innan den reds. /EÖ)
Skala och skär rotfrukterna i tunna strimlor. Blanda strimlorna med timjan, salt och peppar. Pressa ihop till en kaka i stekpannan.
Stek i oljan tills de mjuknat, vänd kakan och stek på andra sidan.
Koka broccolibuketter i saltat vatten några minuter tills de är mjuka i blomman men fasta i stammen.