4msk färska timjanblad eller en 2 msk torkad timjan
Grovt saltvitpeppar
2stora vitlöksklyftor
4mask sesamfrön mot slutetkan uteslutas
Instruktioner
Lammstek
Stekt i elugn till passande temperatur
Ugnsrostade grönsaker
Häll lite olivolja i botten av en vanlig ugnslångpanna
Lägg i blandade (skalade och sköljda) grönsaker i stora bitar. Förslagsvis både gul och röd lök. Skala och skär varje lök i halvor, eller fjärdedelar om de är stora. Lägg också i paprika och purjo i bitar, skalade morötter som skivas grovt eller klyvs i halvor som delas på längden, späd zucchini i cirka 2 cm tjocka skivor och gärna några rejäla bitar fänkål eller bladselleri.
Strö över generöst med timjanblad och en mindre mängd om du tar torkad timjan.
Salta och peppra lätt och pressa varsamt med vitlök.
Ugnsbaka grönsakerna i 200 C i 50 – 60 minuter eller tills de är mjuka och har fått lite färg.
Strö på sesamfrön de sista 5 minuterna
Anteckning
När man steker eller ”rostar” grönsaker i ugnen får de en alldeles speciell smak. På något lustigt vis blir smakerna samtidigt både intensivare och mildare. Och enklare matlagning får man leta efter… Källa: Kärlek, oliver och timjan.