Go Back

Läckra laxkuber med japansk soya

Ett mycket enkelt sätt att tillaga lax.
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 20 minuter
Måltid Förrätt
Kök Svensk

Ingredienser
  

  • 600 g skinnfri laxfilé
  • Vitpeppar
  • 3-4 msk japansk soya eller sushisoya
  • 1 bit färsk ingefära valnötsstor
  • grönsaker t.ex. minimajs, broccoli, blomkål, salladslök

Instruktioner
 

  • Skär laxen i stora kuber, 3x3 cm. Tag ett par varv med pepparkvarnen över laxen.
  • Riv ingefäran och blanda med soyan i en skål.
  • Halstra eller stek laxkuberna på medelvärme. Vänd dem en gång. Låt fisken bli knappt genomstekt.
  • Lägg upp laxen på ett fat. Droppa soyablandningen över fisken eller häll upp den i en liten skål och doppa bitarna vartefter.
  • Servera med wokade grönsaker smaksatta med sushisoya och nykokt jasminris.