Go Back
Skriv ut
Smaller
Normal
Larger
Läckra laxkuber med japansk soya
Ett mycket enkelt sätt att tillaga lax.
Skriv ut receptet
Tillagningstid
20
minuter
minuter
Total tid
20
minuter
minuter
Måltid
Förrätt
Kök
Svensk
Ingredienser
600
g
skinnfri laxfilé
Vitpeppar
3-4
msk
japansk soya
eller sushisoya
1
bit
färsk ingefära
valnötsstor
grönsaker
t.ex. minimajs, broccoli, blomkål, salladslök
Instruktioner
Skär laxen i stora kuber, 3x3 cm. Tag ett par varv med pepparkvarnen över laxen.
Riv ingefäran och blanda med soyan i en skål.
Halstra eller stek laxkuberna på medelvärme. Vänd dem en gång. Låt fisken bli knappt genomstekt.
Lägg upp laxen på ett fat. Droppa soyablandningen över fisken eller häll upp den i en liten skål och doppa bitarna vartefter.
Servera med wokade grönsaker smaksatta med sushisoya och nykokt jasminris.