Sätt ugnen på 250 grader.
Dela kycklingen i portionsbitar. Skär bort ryggbenet, gumpen, strupskinnet och vingspetsarna. Hacka detta grovt tillsammans med innanmätet i påsen.
Krydda putsbitarna och bryn dem med smör i en panna.
Lägg över i en ugnsgryta.
Skala och hacka morötter, lök och vitlök och blanda ner.
Krydda och bryn portionsbitarna. Lägg ner i grytan. Strö på 2 tsk dragon. Lägg på lock och ställ in grytan i nedre halvan av ugnen. Låt stå i 15 minuter.
Ta ut grytan, stänk över 3/4 dl av vinägern och fortsätt sedan att steka i ytterligare ca 20 minuter eller tills kycklingen känns klar.
Ta upp portionsbitarna och varmhåll.
Häll i resten av vinägern, vinet och buljongen samt I tsk dragon i grytan. Låt alltsammans koka ihop till hälften utan lock ovanpå spisen.
Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Hacka dem grovt och koka hacket sakta tills den mesta vätskan försvunnit.
Sila av grytan i en såskastrull. Tryck lätt mot silen och kasta resterna. Rör ner tomatpuré, senap och mjöl i såsfonden, därefter grädden. Småkoka utan lock tills såsen tjocknar och smaka av.
Tillsätt tomaterna i såsen strax innan den slås över kycklingen. Garnera med persilja.
Kokt ris blandat med hackad squash passar fint till.