Go Back

Himmelsk lingonparfait

Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 4 timmar
Total tid 4 timmar 20 minuter
Måltid Efterrätt
Kök Svensk
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 1 dl farinsocker
  • 3 dl färska eller frysta lingon
  • Ev kolasås till servering användes inte

Instruktioner
 

  • Klä en avlång 1-liters sockerkaksform med plastfolie.
  • Vispa grädden fast.
  • Mixa äggulor, socker och 1 ½ dl lingon. Vänd ner den vispade grädden.
  • Häll ner resterande lingon. Rör om och häll smeten i formen.
  • Ställ i frysen i ca 4 timmar. Ta fram 15 minuter före servering

Anteckning

Parfaiten skulle bli snyggare och perfekt rosa om man använde strösocker i stället för farinsocker. Men inte i närheten lika god.