Go Back
Skriv ut
Anteckning
Smaller
Normal
Larger
Himmelsk lingonparfait
Skriv ut receptet
Förberedelser
20
minuter
minuter
Tillagningstid
4
timmar
t
Total tid
4
timmar
t
20
minuter
minuter
Måltid
Efterrätt
Kök
Svensk
Portioner
4
Ingredienser
3
dl
vispgrädde
3
äggulor
1
dl
farinsocker
3
dl
färska eller frysta lingon
Ev kolasås till servering
användes inte
Instruktioner
Klä en avlång 1-liters sockerkaksform med plastfolie.
Vispa grädden fast.
Mixa äggulor, socker och 1 ½ dl lingon. Vänd ner den vispade grädden.
Häll ner resterande lingon. Rör om och häll smeten i formen.
Ställ i frysen i ca 4 timmar. Ta fram 15 minuter före servering
Anteckning
Parfaiten skulle bli snyggare och perfekt rosa om man använde strösocker i stället för farinsocker. Men inte i närheten lika god.