Go Back

Fransk Äppelkaka

Måltid Efterrätt
Kök Fransk

Ingredienser
  

  • 100 g sötmandel eller nötkärnor Erik tog hälften av varje och lade i en bittermandel
  • 100 g smör
  • dl socker
  • 2 stora ägg
  • ¾ kg syrliga äpplen ca 6 st

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Mal mandel och nötter.
  • Rör rumsvarmt smör och socker poröst med elvisp.
  • Tillsätt äggen, ett i sänder och rör smeten pösig.
  • Blanda ner mandel och nötter.
  • Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i 2-3 mm tunna halvmånar.
  • Lägg äppelskivorna på ett ugnssäkert fat eller i en vid form. Bred över smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  • Servera kakan ljum med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde, ev smaksatt med lite punsch