Skagenröra

Skagenröra

Förberedelser 20 minuter
Total tid 20 minuter
Måltid Förrätt
Kök Svensk

Ingredienser
  

  • 300 g räkor med skal eller ca 125g rensade
  • ½ dl majonnäs gärna lätt
  • 1 dl gräddfil
  • ca ½ dl hackad dill
  • ca 50 g löj- lax- eller sikrom eller storkornig röd kaviar
  • pressad citron, chilisås, tabasco, peppar

Instruktioner
 

  • Rensa räkorna och hacka dem grovt.
  • Blanda majonnäs och gräddfil.
  • Vänd ner räkor, dill och rom.
  • Smaka ev av med pressad citron, chilisås och/eller ett par droppar tabasco eller en aning peppar.
  • Servera som förrätt på rostat vitt bröd, lägg gärna ett sallatsblad under räkröran och garnera med citron och dill.

Anteckning

Skagenröra är också god som fyllning i bakad potatis.
TIPS 1:
I stället för att blanda i rommen kan den användas till garnering.
Tips 2:
Räkorna kan bytas ut mot ”crabfish”, bekvämt speciellt när man ska göra stora satser.
Garnera gärna med räkor.