Skagenröra
Ingredienser
- 300 g räkor med skal eller ca 125g rensade
- ½ dl majonnäs gärna lätt
- 1 dl gräddfil
- ca ½ dl hackad dill
- ca 50 g löj- lax- eller sikrom eller storkornig röd kaviar
- pressad citron, chilisås, tabasco, peppar
Instruktioner
- Rensa räkorna och hacka dem grovt.
- Blanda majonnäs och gräddfil.
- Vänd ner räkor, dill och rom.
- Smaka ev av med pressad citron, chilisås och/eller ett par droppar tabasco eller en aning peppar.
- Servera som förrätt på rostat vitt bröd, lägg gärna ett sallatsblad under räkröran och garnera med citron och dill.
Anteckning
Skagenröra är också god som fyllning i bakad potatis.
TIPS 1:
I stället för att blanda i rommen kan den användas till garnering.
Tips 2:
Räkorna kan bytas ut mot ”crabfish”, bekvämt speciellt när man ska göra stora satser.
Garnera gärna med räkor.