LJUMMEN AVOCADOSALLAD MED MARINERAD FLÄSKFILÉ
Portioner |
|
Ingredienser
- 2 hg fläskfilé
- 2 knappt mogna avocado
- 1 msk kapris. friséesallad
Marinad:
- 1 msk kinesisk soja
- 1 tsk sherryvinäger
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 krm kardemumma
- 2 krm krossad koriander
- 1 tsk tsk socker
- ½ dl fin jungfruolja av oliver
Ingredienser
Marinad:
|
|
Instruktioner
- Klipp fläskfilen i småbitar och marinera dem 30 min i såsen.
- Ta upp köttet och stek det hastigt.
- Häll över marinaden, kaprisen och låt allt bli varmt.
- Skala avocadon, som inte får vara övermogen, och tärna innehållet.
- Blanda med det varma köttet och kaprisen. Rör om, låt stå några minuter och servera på en bädd av friséesallad.
Senaste inläggen