Sötpotatissoppa med oliver
Portioner
6
Portioner
6
Ingredienser
Instruktioner
  1. Börja med oliverna, gärna en dag i förväg.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Kärna ur oliverna genom att trycka på dem med knivbladets sida så de spricker. Peta ur kärnorna.
  4. Lägg i en form och rosta i ca 1 1/2 timme tills de är skrynkliga och torra.
  5. Gör potatisen. Värm ugnen till 225 grader.
  6. Skala och skär sötpotatisen i bitar. Skala vitlöksklyftorna. Lägg i en form med oljan och rosta ca 20 minuter tills potatisen är mjuk och har fått lite färg. Koka upp buljongen.
  7. Ta upp vitlöksklyftorna och kläm ut innehållet i en mixer. Mixa det med potatisen och späd med varm buljong. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera med smulade oliver på toppen och lite god olja.
Receptanteckningar

Den lite söta smaken bryts fint av torkade oliver som påminner om saltlakrits.

Källa: Liselotte Forslin