Fiskgryta

 Kategori Okategoriserade
Skriv ut recept
Fiskgryta
Maträtt Varmrätt
Portioner
Ingredienser
Maträtt Varmrätt
Portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Koka musslor i vitt vin tills de öppnar sig, häll av musslorna i ett durkslag och ta vara på spadet
  2. Skär schalottenlök, purjo, fänkål och vitlök, sautera de i olja
  3. Häll i kokspadet från musslor, tillsätt fiskbuljong och safran och låt sjuda upp. Sjud tills det reduceras med en tredjedel, häll sedan i grädde
  4. Under tiden plocka ut de flesta av musslorna, lämna några till garnering. Skala räkor (räkskalet skulle kunna användas till fiskbuljongen men på grund av tidsbrist gjorde vi inte det)
  5. 5 minuter före serveringen sjud upp buljongen, lägg i fisken skuren i bitar, sjud 2 minuter, lägg i musslor och räkor, sjud 1 minut
  6. Servera med brytbönor och med mos gjord pa 50% jordärtsckokor och 50% potatis
Senaste inläggen

Chatta

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.