Fiskgryta
Portioner |
|
Ingredienser
- 2 st purjolök
- 1 st stor fänkål
- 4 st schalottenlök
- 4 klyftor vitlök
- 1 kg blåmusslor
- 400 g lax
- 300 g marulk
- 300 g sej
- 400 g hällefile
- 750 g räkor
- 3 dl vitt vin
- 5 dl fiskbuljong
- 3 dl vispgrädde
- 0.5 dl cognac
- 2 pkt safran
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Koka musslor i vitt vin tills de öppnar sig, häll av musslorna i ett durkslag och ta vara på spadet
- Skär schalottenlök, purjo, fänkål och vitlök, sautera de i olja
- Häll i kokspadet från musslor, tillsätt fiskbuljong och safran och låt sjuda upp. Sjud tills det reduceras med en tredjedel, häll sedan i grädde
- Under tiden plocka ut de flesta av musslorna, lämna några till garnering. Skala räkor (räkskalet skulle kunna användas till fiskbuljongen men på grund av tidsbrist gjorde vi inte det)
- 5 minuter före serveringen sjud upp buljongen, lägg i fisken skuren i bitar, sjud 2 minuter, lägg i musslor och räkor, sjud 1 minut
- Servera med brytbönor och med mos gjord pa 50% jordärtsckokor och 50% potatis
Senaste inläggen