Antonios skaldjurssås till pasta
Portioner |
|
Ingredienser
- 1 kg musslor med skal och spad vinkokta
- 1,5 kg räkor med skal
- 20 cm purjolök det vita
- 4 vitlöksklyftor
- 4 msk Smör
- 2 rödpepparfrukter
- 400 g Champinjoner
- 6 dl matlagningsgrädde 15%
- 4 msk hummerfond
- 4 msk tomatpuré
- 4 msk Hackad persilja
- 750 g tagliatelle gul + grön
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Vinkoka musslorna enligt annat recept. Skala räkorna.
- Strimla purjon och skala och skiva vitlöken. Fräs dem mjuka i smöret.
- Kärna ur och strimla rödpepparfrukten och låt den fräsa med.
- Skiva svampen och lägg i den. Låt den ta färg.
- Ta upp lök, peppar och svamp och ställ åt sidan.
- Lägg mer smör i pannan och hetta upp.
- Lägg i räkorna och de avrunna musslorna och låt dem hastigt bli heta och ta färg.
- Ta upp ur pannan.
- Plocka ur musslorna ur skalen. Spara några skal att garnera med. Späd i pannan med musselspad och vin och reducera till 2 dl.
- Häll i grädden och koka ganska kraftigt så att den tjocknar lite. Rör ner hummerfond och tomatpuré och koka någon minut. Lägg tillbaks lök, svamp räkor och musslor i såsen. Rör ner persiljan.
- Servera med den nykokta pastan på varm tallrik med råkostsallad på färsk vitkål och morötter med vinägerdressing.
Receptanteckningar
Eriks kommentar:
Räkorna blev sega. Låt dem helst vänta till allra sist.
Senaste inläggen