Antonios skaldjurssås till pasta

 Kategori Okategoriserade

pasta-skaldjurssas

Skriv ut recept
Antonios skaldjurssås till pasta
Maträtt Varmrätt
Kök Italian
Portioner
Maträtt Varmrätt
Kök Italian
Portioner
Instruktioner
  1. Vinkoka musslorna enligt annat recept. Skala räkorna.
  2. Strimla purjon och skala och skiva vitlöken. Fräs dem mjuka i smöret.
  3. Kärna ur och strimla rödpepparfrukten och låt den fräsa med.
  4. Skiva svampen och lägg i den. Låt den ta färg.
  5. Ta upp lök, peppar och svamp och ställ åt sidan.
  6. Lägg mer smör i pannan och hetta upp.
  7. Lägg i räkorna och de avrunna musslorna och låt dem hastigt bli heta och ta färg.
  8. Ta upp ur pannan.
  9. Plocka ur musslorna ur skalen. Spara några skal att garnera med. Späd i pannan med musselspad och vin och reducera till 2 dl.
  10. Häll i grädden och koka ganska kraftigt så att den tjocknar lite. Rör ner hummerfond och tomatpuré och koka någon minut. Lägg tillbaks lök, svamp räkor och musslor i såsen. Rör ner persiljan.
  11. Servera med den nykokta pastan på varm tallrik med råkostsallad på färsk vitkål och morötter med vinägerdressing.
Receptanteckningar

Eriks kommentar:

Räkorna blev sega. Låt dem helst vänta till allra sist.

Senaste inläggen

Chatta

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.