Paella
Portioner |
|
Ingredienser
- 500 g räkor (stora gärna djupfrysta)
- 200 g chorizo korv (skär i mindre bitar gärna halvmånar)
- Olivolja till stekning
- 1 gul lök ganska fint hackad
- 2-3 vitlöksklyftor pressade
- 0,5 g saffran 1 paket
- 3 dl arborioris eller liknande
- 1 dl vitt vin
- 6-7 dl kycklingbuljong varm när den används
- Hackad bredbladig persilja
- 1 grön paprika hackad
- 12 körsbärstomater skurna i fjärdedelar
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Skala räkorna och stek dem sedan i olivolja på hög värme ett tag, ställ undan.
- Stek chorizon hastigt i het panna, ställ undan
- Använd sedan en stor stekpanna eller traktördito. Fräs löken mjuk utan att ta färg i en generös skvätt olivolja. Tillsätt vitlök och saffran och låt fräsa någon minut.
- Tillsätt riset och rör om så att oljan täcker, riset blir blankt. Häll på vinet och låt ånga av och sedan 6 dl av buljongen och låt sedan puttra i 20 minuter på låg värme. Sätt till mer buljong på slutet om det hotar att bli torrt.
- Tillsätt tomater och paprika när det är några minuter kvar.
- När det är klart, tillsätt räkor och korv, rör om lite försiktigt och låt stå 5 minuter.
- Strö över persilja och servera med citronklyftor
Senaste inläggen